21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ποιες είναι οι τάσεις των ηλεκτρονικών αγορών στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Περιορισμένος είναι ο προϋπολογισμός των Ελλήνων για δώρα στις φετινές γιορτές, σύμφωνα με την Temu, τη γνωστή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που εισήλθε στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η Temu έχει βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για τις αγοραστικές τάσεις των Ελλήνων καταναλωτών κατά το 2023 και κατά την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες θα μειώσουν τις δαπάνες τους για δώρα το 2023.

Αναφορικά με τις επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών η γνωστή πλατφόρμα τονίζει πως η ένδυση, η διακόσμηση σπιτιού, τα είδη κουζίνας και η ομορφιά είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών κατηγοριών στην Temu το 2023. Επίσης οι νεαροί Έλληνες χρήστες της Temu αναζήτησαν περισσότερο αξεσουάρ τηλεφώνου, προϊόντα ομορφιάς και ενδύματα. Υψηλά στην αναζήτηση είναι και τα είδη που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα. Οι τάσεις αγορών από τη γνωστή πλατφόρμα δείχνουν πώς οι καταναλωτές επιδιώκουν να περιορίσουν τον προϋπολογισμό τους, προσφεύγοντας στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου τόσο για καθημερινές ανάγκες όσο και για διακριτικές αγορές, λόγω της προσιτής τιμολόγησής της. Οι Έλληνες αγοραστές αναζητούν επίσης μοναδικά και εξατομικευμένα δώρα για να κάνουν τη φετινή χειμερινή περίοδο ξεχωριστή, διατηρώντας παράλληλα τις δαπάνες σε χαμηλά επίπεδα. «Όταν ψωνίζουν, οι καταναλωτές μας αναζητούν δύο πράγματα: μοναδικότητα και αξία. Οι άνθρωποι προσπαθούν να αγοράζουν πράγματα που αντικατοπτρίζουν την ατομικότητά τους, ενώ παράλληλα δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό τους», σχολιάζει εκπρόσωπος της Temu.

Οδηγός δώρων

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές επιδιώκουν να ξοδέψουν λιγότερα χρήματα για τις διακοπές φέτος, ιδίως μειώνοντας τα δώρα για τους άλλους (39%) και κάνοντας δώρο στον εαυτό τους (37%). Επιπλέον, οι αγοραστές ανέφεραν ότι θα μειώσουν τις δαπάνες για ρούχα και διακόσμηση σπιτιού. Τους τελευταίους μήνες η εφαρμογή Temu γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Ελλάδα και όπως τονίζει έχει δεσμευτεί να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αποκτήσουν οικονομικά αυτά που χρειάζονται και επιθυμούν. Υπό τις συνθήκες αυτές ειδικά φέτος τον χειμώνα η πλατφόρμα παρουσίασε μια επιμελημένη συλλογή δώρων για τις γιορτές με χαμηλό προϋπολογισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό