21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ποιες αλυσίδες θα ανοίξουν τα καταστήματα τους στις 2 Ιανουαρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχοντας ανοίξει δύο συνεχόμενες Κυριακές , παραμονές Χριστουγέννων  και Πρωτοχρονιάς , η πλειοψηφία των αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ  θα τηρήσει την άτυπη αργία της 2ας Ιανουαρίου καθώς η συγκεκριμένη ημέρα είναι εργάσιμη για τους εμποροϋπαλλήλους που λαμβάνουν μέρος στις ετήσια απογραφή των αποθεμάτων. Πλέον οι μεγάλες και οργανωμένες επιχειρήσεις όπως τα σούπερ μάρκετ πραγματοποιούν την απογραφή ψηφιακά χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία υπαλλήλων στα καταστήματα  και στις αποθήκες. 

Ανοιχτά Lidl και ΑΒ Βασιλόπουλος

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία, και ακολουθώντας την στρατηγική που έχουν χαράξει τα τελευταία χρόνια, οι δύο θυγατρικές πολυεθνικών στην χώρα μας, η AB Βασιλόπουλος και η Lidl, θα λειτουργήσουν κανονικά τα σούπερ μάρκετ τους στις 2 Ιανουαρίου.

Οι δύο αλυσίδες, οι οποίες ανταγωνίζονται για την δεύτερη θέση πίσω από την Σκλαβενίτης, «εκμεταλλεύονται» την απουσία ανταγωνισμού από τα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ αν και εκτιμάται ότι η κίνηση την συγκεκριμένη ημέρα θα είναι χαμηλή καθώς ούτε τροφοδοσίες νωπών θα υπάρξουν ενώ και οι περισσότεροι καταναλωτές θα έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα για το διήμερο που τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. 

Οι εξαιρέσεις

Στην περίπτωση της ΑΒ Βασιλόπουλος θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η ανακοίνωση αφορά μόνο τα εταιρικά καταστήματα καθώς ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων που αναπτύσσονται μέσω συνεργατών (Food Market και Shop & Go) είτε θα πραγματοποιήσουν την ετήσια απογραφή την συγκεκριμένη ημέρα είτε θα παραμείνουν κλειστά ακολουθώντας την πλειοψηφία των σούπερ μάρκετ. 

Τέλος κανονικά θα λειτουργήσουν στις 2 Ιανουαρίου οι διανομές από τα σούπερ μάρκετ που διαχειρίζονται οι δύο μεγάλες πλατφόρμες deivery, efood market και wolt market ενώ ανοιχτά θα είναι και ένας μεγάλος αριθμός μίνι μάρκετ είτε συνεταιρισμών αγορών είτε επώνυμων αλυσίδων που έχουν αναπτυχθεί με την μέθοδο του franchise. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό