17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ποια χώρα έχει το ταχύτερο Internet στην Ευρώπη και που βρίσκεται η Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια νέα έρευνα σχετικά με τις ταχύτητες Internet στην Ευρώπη έρχεται να δείξει για άλλη μια φορά πόσο χαμηλά βρίσκεται η Ελλάδα σε σύγκριση με την πλειοψηφία των υπόλοιπων χωρών. 

Οι ερευνητές του BusinessComparison.com διεξήγαγαν μετρήσεις για τον χρόνο που χρειάζεται να ανοίξει μια ιστοσελίδα σε mobile ή desktop συσκευές σε 30 χώρες και όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα που ακολουθεί, η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση, η Κύπρος στην 27η και τελευταία η Τουρκία στην 30η θέση, ενώ η πρωτιά ανήκει στη Σουηδία σε ό,τι αφορά το mobile. Στα desktops η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς η Ελλάδα καταλαμβάνει την 25η θέση της λίστας.

Σύμφωνα με τον Sam White, στην έρευνα τους ανέλυσαν τους μέσους χρόνους φόρτωσης των ιστοσελίδων για τον μέσο χρήστη. Συνολικά στην Ευρώπη οι μέσοι όροι καταγράφηκαν στα 5.17 δευτερόλεπτα για τα desktops και στα 8.78 δευτερόλεπτα για τις φορητές συσκευές.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο Sam White αναφέρει ότι οι desktop browsers είναι ταχύτεροι στην διαχείριση μεγάλων αρχείων media (π.χ. φωτογραφίες), ενώ γενικότερα οι mobile συσκευές μπορεί να καθυστερούν στην φόρτωση λόγω προβλημάτων σύνδεσης ή αν ο χρήστης έχει ταυτόχρονα ανοικτές πολλές καρτέλες ή και εφαρμογές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό