33.8 C
Athens
Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Ποια …μύγα τσίμπησε πάλι τη «δεξιά του Κυρίου» και όχι μόνo

Ειδήσεις Ελλάδα

Φαίνεται πως τα όσα συμβαίνουν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δεν αποκλείεται να συμβούν και στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια ενδεχόμενη και εφιαλτική επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, λειτούργησαν αφυπνιστικά για τη «δεξιά του Κυρίου» και όχι μόνο, και στη χώρα μας.

Οι αποφάσεις κοινής λογικής που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως το να δει η Πολιτεία κάποιους… αόρατους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας χρόνια τώρα και εργάζονται «μαύρα», η εν αναμονή αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και η επίλυση των ελληνοτουρκικών, ξύπνησαν κάποιους που είχαν πέσει σε χειμερία νάρκη.

Και σαν να τους τσίμπησε κάποια μύγα, άρχισαν να εμφανίζονται σηκώνοντας πάλι τα …φλάμπουρα του πατριωτισμού και της «καθαρότητας». Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλήθεια είναι ότι τα όσα λέει, απανωτά αυτές τις ημέρες, τα υποστηρίζει χρόνια τώρα.

Τα ερωτήματα είναι δύο:

Το πρώτο είναι, γιατί ο κ. Σαμαράς δεν σηκώνει το τηλέφωνό του για να ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τον ενημερώσει ή ακόμη καλύτερο να του πει που το πάει. Διότι, εάν δεν μιλάνε μεταξύ τους ο νυν πρωθυπουργός με τον πρώην, είναι ένα θέμα.

Το δεύτερο είναι, γιατί επιθυμεί ο Αντώνης Σαμαράς να επανεμφανιστεί ως ηγέτης αυτής της δεξιάς «τάσης» της ΝΔ, με συνθήματα όπως «η Ελλάδα είναι χώρα και όχι χώρος», και ότι επί της ουσίας δεν μπορούμε να δώσουμε τα «άγια τοις κυσί» .

Θεματοφύλακας αυτής της ρητορικής, συνεπικουρούμενος από τους διαχρονικούς «σαμαροφύλακες», θέλει να δείξει ότι είναι πολιτικά εδώ, για να σώσει την πατρίδα από τους κινδύνους και για να μην…μπατάρει το καράβι, από τη στροφή Μητσοτάκη προς το Κέντρο.

Και μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να έχει διαφορετική αντιμετώπιση από το Μαξίμου, το ζήτημα είναι, τι θα πράξει ο κ. Μητσοτάκης εάν ακολουθήσουντον κ. Σαμαρά και άλλοι βουλευτές της ΝΔ.

Στο παιχνίδι «κλίνατ’ επί δεξιά» φαίνεται ότι έχει μπει και η …εκκλησιαστική δεξιά του Κυρίου. Η οποία, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσειστην θέσπιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, αρχίζει και πάλι να δείχνει τα «δόντια» της μαζεύοντας υπογραφές κατά του δικαιώματος της Πολιτείας νανομοθετεί.

Διαπιστώνω ότι κάποιοι είδαν φως και μπήκαν και ετοιμάζονται να ανέβουν στο κύμα του «λαϊκισμού» χαϊδεύοντας και πάλι ακροατήρια. Μόνο που αυτά, στη συγκεκριμένη περίοδο, δεν είναι στα αριστερά, αλλά στα δεξιά του εκλογικού σώματος…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό