17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ποια ευρωπαϊκή πόλη είναι στη 3η θέση παγκοσμίως στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Μιλάνο της Ιταλίας είναι στην τρίτη θέση παγκοσμίως στη λίστα με τον υψηλότερο δείκτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σύμφωνα με τον ελβετικό ιστότοπο IQAir, που ειδικεύεται στην καταγραφή της ποιότητας της ατμόσφαιρας, τα στοιχεία βασίζονται στο δείκτη ποιότητας της ατμόσφαιρας των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Us Aqi.

Με βάση, λοιπόν, αυτές τις μετρήσεις, τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα εκτός από το Μιλάνο, αντιμετωπίζουν η Ντάκα στο Μπανγκλαντές και η Λαχόρη στο Πακιστάν. Κάθε μέρα οι μετρήσεις ανανεώνονται με νέα αξιολόγηση.

Τι έδειξαν οι μετρήσεις

Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι η ποιότητα του αέρα στο Μιλάνο θεωρείται ανθυγιεινή και ότι μέρος των προβλημάτων οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, στις λιγοστές βροχοπτώσεις, αλλά και στη θέρμανση των κατοικιών.

Σύμφωνα με τον ελβετικό ιστότοπο, οι κάτοικοι της ιταλικής συμπρωτεύουσας τις ημέρες αυτές θα πρέπει να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση σε ανοικτούς χώρους και να κρατούν κλειστά τα παράθυρα σπιτιών και γραφείων.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, σχολίασε την είδηση τονίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά «δημοσιοποιήθηκαν από ιδιωτικό φορέα, ο οποίος δεν έχει επίσημο χαρακτήρα» και «αρνήθηκε να σχολιάσει ειδήσεις που θεωρεί ότι δεν υφίστανται».

Το Μιλάνο είναι ιταλικός δήμος στην Μητροπολιτική Πόλη του Μιλάνου, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας. Αποτελεί την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και είναι η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας. Η πόλη του Μιλάνου έχει 1.368.590 κατοίκους (2016) και η ευρύτερη περιοχή (La Grande Milano) περίπου 7.400.000 κατοίκους (δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό