16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ποια είναι η Αυστραλή «πριγκίπισσα του λαού» και μέλλουσα βασίλισσα Μαίρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα χαλαρό ποτό με φίλους το καλοκαίρι του 2000 προανήγγειλε την αρχή μιας παραμυθένιας ζωής όταν η real estate από την Τασμανία, Μαίρη Ντόναλντσον, συναντήθηκε με τον πρίγκιπα, διάδοχο, του θρόνου της Δανίας Φρέντρικ.

Η πόρτα για την ανακήρυξή της σε βασίλισσα της Δανίας άνοιξε όταν, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η νυν βασίλισσα της Μαργαρίτα (Μαργκρέτε) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί για χάρη του πρωτότοκου γιου της στις 14 Ιανουαρίου. 

Η εξαιρετικά σπάνια κίνηση της Μαργκρέτε αιφνιδίασε τόσο τους δανούς πολίτες όσο και τον υπόλοιπο κόσμο καθώς κανείς μονάρχης δεν έχει παραιτηθεί από το 1146 όταν ο βασιλιάς Ερρίκος ο Γ’ εγκατέλειψε τον θρόνο του για να γίνει μοναχός.

Η πρώτη Αυστραλή βασίλισσα

Νέος βασιλιάς της Δανίας θα ανακηρυχθεί ο πρωτότοκος πρίγκιπας Φρέντερικ, ενώ η σύζυγός του, η τωρινή πριγκίπισσα Μαίρη, θα στεφθεί βασίλισσα και έτσι θα γίνει η πρώτη αυστραλιανή βασίλισσα στην ιστορία.

Η Μαίρη γεννήθηκε το 1972. Ο πατέρας της είναι Σκωτσέζος καθηγητής μαθηματικών και έναν βρετανίδα μητέρα. Σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία της, ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο Χιούστον του Τέξας προτού επιστρέψει στο Χόμπαρτ για να τελειώσει το σχολείο και να μπει στο πανεπιστήμιο και να σπουδάσει Νομικά.

φωτογραφία ΑΠΕ / EPA

Έκανε τα πρώτα επαγγελματικά της ως δικηγόρος, στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας αλλά και νομική σύμβουλος και σε εταιρεία ακινήτων με έδρα το Σίδνεϊ. Εκεί γνώρισε τον Φρέντερικ, έναν νεαρό Δανό πρίγκιπα που θα παντρευτεί λίγο αργότερα στον Καθεδρικό Ναό της Κοπεγχάγης σε μια πολυτελή τελετή που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο.

φωτογραφία ΑΠΕ / EPA

Ακολούθησαν τέσσερα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Κρίστιαν, που είναι πλέον ο διάδοχος του θρόνου.

Ο κεραυνοβόλος έρωτας στην παμπ

Η Μαίρη Ντόναλντσον, 28 ετών τότε, γνώρισε τον πρίγκιπα Φρέντρικ στην παμπ «Slip Inn» στο Σίδνεϊ την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2000. Μετά τη γνωριμία τους, ο 32χρονος Φρέντερικ, που είχε ταξιδέψει έως την Αυστραλία για να υποστηρίξει την ομάδα ιστιοπλοϊας της Δανίας και ζήτησε από την Μαίρη το τηλέφωνό της.

«Την πρώτη φορά που γνωριστήκαμε, δώσαμε τα χέρια. Δεν ήξερα ότι ήταν ο πρίγκιπας της Δανίας, Μισή ώρα αργότερα κάποιος με πλησίασε και μου είπε: ‘Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί;’» αποκάλυψε η Μαίρη σε συνέντευξή της για τη γνωριμία με τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας.

Διατήρησαν μια σχέση εξ αποστάσεως για ένα χρόνο, με τον Φρέντρικ να κάνει κρυφά ταξίδια στην Αυστραλία, προτού η Μαίρη μετακομίσει μόνιμα στη Δανία. Μάλιστα η νεαρή Αυστραλή είχε παρακολουθήσει μαθήματα δανικής γλώσσας στο Studieskolen της Κοπεγχάγης το 2001.

Στις αρχές του 2003, η βασίλισσα Μαργκρέτε ανακοίνωσε δημοσίως τη σχέση τους και το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε στο κάστρο Amalienborg αργότερα το ίδιο έτος στις 8 Οκτωβρίου.

Ο γάμος του πρίγκιπα και της Μαίρης

Ο Φρέντερικ και η Μαίρη ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στις 14 Μαϊου 2004 στον καθεδρικό ναό της Κοπεγχάγης με τη νεοφώτιστη πριγκίπισσα να επιλέγει ένα πανέμορφο νυφικό του Δανού σχεδιαστή Uffer Frank και ένα πέπλο που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά η πριγκίπισσα Μαργαρίτα του θρόνου της Σουηδίας το 1905.

φωτογραφία ΑΠΕ / EPA

φωτογραφία ΑΠΕ / EPA

φωτογραφία ΑΠΕ / EPA

Πλήθος κόσμου είχε παρακολουθήσει τον γάμο του ζευγαριού. Δύο δεκαετίες αργότερα, η άνοδός τους στο θρόνο αναμένεται να συναρπάσει το κοινό σε όλο τον κόσμο – από την Κοπεγχάγη μέχρι την πρωτεύουσα της Τασμανίας Χόμπαρτ, όπου γεννήθηκε η Μαίρη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό