23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ποιές είναι οι ιδανικές μέρες για να κλείσεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάθε φορά που αποφασίζεις να ταξιδέψεις με αεροπλάνο στον προορισμό που θες να επισκεφθείς, πρέπει πρωτίστως να τσεκάρεις τις τιμές των εισιτηρίων, ώστε να βρεις προσιτές τιμές για το λεγόμενο «πήγαινε –έλα», ώστε να γλυτώσεις έξοδα.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να εντοπίσεις καλές τιμές στα εισιτήρια, να μην τα κλείσεις εγκαίρως και μετά από λίγες ημέρες, να χάσεις την ευκαιρία, βλέποντας ότι η τιμή του εισιτηρίου ανέβηκε κατακόρυφα.

Σύμφωνα, όμως, με έρευνα που πραγματοποίησε η Google Flights, από την 1η Αυγούστου 2017 έως την 1η Αυγούστου 2022, φάνηκε ότι υπάρχουν μερικές ημέρες της εβδομάδας, κατά τις οποίες μπορείς να κλείσεις φθηνά εισιτήρια, ούτως ώστε να μην επιβαρύνεις περαιτέρω το πορτοφόλι σου.

Έτσι, λοιπόν, οι μέρες της εβδομάδας που είναι ιδανικές για να αγοράσει κανείς αεροπορικά εισιτήρια είναι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη. Άραγε, ποια είναι η ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων ημερών της εβδομάδας;

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι κατά την διάρκεια των τριών ημερών, οι τιμές των εισιτηρίων ενδέχεται να είναι 17% φθηνότερες σε σύγκριση με το Σαββατοκύριακο, ενώ το κόστος μπορεί να φθάσει και σε χαμηλότερα επίπεδα, αναφορικά με τις εγχώριες πτήσεις.

Όμως, σύμφωνα με τον διευθυντή προϊόντων της Google Flights, James Byers, προκειμένου να ευοδωθεί το παραπάνω σενάριο, θα πρέπει να κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια αρκετές εβδομάδες πριν από το ταξίδι σας.

Επομένως, όταν κλείσετε έγκαιρα τα εισιτήρια σας, τουλάχιστον ένα μήνα πριν το ταξίδι σας, μπορείτε να επωφεληθείτε σε μεγάλο βαθμό, καθώς, όπως είναι εύλογο, οι ημερομηνίες κοντά στην αναχώρηση της πτήσης είναι απλησίαστες και κοστοβόρες.

Παράλληλα, υπάρχει ακόμα μια σημαντική πληροφορία που πρέπει να γνωρίζετε σε περίπτωση που θέλετε να μειώσετε ακόμη περισσότερο τις τιμές των εισιτηρίων αναφορικά με τις πτήσεις εξωτερικού.

Αν δεν βρίσκετε απευθείας πτήση που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές δυνατότητες σας, θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε τις ανταποκρίσεις, δηλαδή, να «αλλάξετε» αεροπλάνο. Μπορεί, βέβαια, να υποστείτε μεγαλύτερη ταλαιπωρία με τις βαλίτσες και την αναμονή, ωστόσο, θα εξασφαλίσετε χρήματα για να τα ξοδέψετε όπως επιθυμείτε στον προορισμό σας.

πηγη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό