25.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πλησιάζει το πρώτο pickup της KIA

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επιβεβαίωση για το πολυαναμενόμενο πρώτο pickup της Kia μας έρχεται από την μακρινή Αυστραλία όπου η εισαγωγική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα ένα διαφημιστικό σποτ για το επερχόμενο μοντέλο. Σε αυτό το σποτ πρωταγωνιστούν 20 από τους πιο διάσημους αθλητές της Αυστραλίας ενώ γίνεται πολλές φορές αναφορά στο όνομα του νέου μοντέλου χωρίς όμως να ανακοινώνεται επίσημα ακόμα. Μία φορά όμως παρατηρούμε το όνομα “Tasman” στην εφημερίδα, μία το βελάκι καταλήγει στην θάλασσα της Τασμανίας ενώ στο τέλος του σύντομου φαίνεται και το όνομα του bar στο οποίο διαδραματίζεται η όλη ιστορία κι όμως η Kia, αρνείται πεισματικά να το επιβεβαιώσει. Το μόνο που αναφέρει είναι η λέξη “ute”, όπως λέγονται τα pickup στην μακρινή χώρα/ήπειρο ενώ το χαρακτηρίζει ως “το πιο Αυστραλιανό Kia που έχει εξελιχθεί ποτέ” χωρίς να παρέχει και πάλι περισσότερες πληροφορίες.

Το μόνο που έχουμε στη διάθεση μας λοιπόν, είναι οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο πρόσφατο και λιγότερο πρόσφατο παρελθόν. Φήμες που λένε πως η Kia δουλεύει πάνω στο πρώτο pickup της ήδη από το 2019 και ότι θα λανσαριστεί επίσημα στην αγορά στις αρχές του 2025. Λέγεται μάλιστα ότι το κορεατικό ute θα τοποθετηθεί στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία των pickup ενός τόνου που σημαίνει ότι θα βρει απέναντι του καταξιωμένες προτάσεις όπως το Ford Ranger και το Toyota Hilux. Κάτω από το καπό του δε, θα βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα ένας turbodiesel χωρητικότητας 2.2 λίτρων από την υπάρχουσα γκάμα της Kia, ο οποίος θα συνδυάζεται τόσο με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων όσο και με αυτόματο ενώ φυσικά θα υπάρχει και η επιλογή ενός συστήματος τετρακίνησης.
Αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία και η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε καμία επιπλέον πληροφόρηση σχετικά είναι το αν το Kia Tasman ή όπως αλλιώς ονομαστεί θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες αγορές πέραν αυτής της Ωκεανίας. Η Kia κρατάει καλά κρυμμένα τα χαρτιά της και δεν επιτρέπει την διαρροή καμίας λεπτομέρειας σχετικά με το νέο pickup της αλλά σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το Tasman δεν θα είναι το μοναδικό pickup στην γκάμα της Kia για πολύ καιρό ακόμα καθώς η κορεατική μάρκα έχει κάνει γνωστό το γεγονός ότι εξελίσσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο για την αγορά της Β. Αμερικής. Ούτε σε αυτή την περίπτωση γνωρίζουμε αν ηλεκτρικό pickup θα βρει τον δρόμο του και για την ευρωπαϊκή αγορά αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να ελπίζουμε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό