25.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Πλησιάζει το νέο Peugeot E-5008

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η Peugeot παρουσίαζε στον κόσμο το ολοκαίνουριο E-3008. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV με εντυπωσιακό design, εντυπωσιακή αυτονομία και περισσότερη τεχνολογία από την πλειοψηφία των μοντέλων στην αγορά. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που μέχρι και τα καθίσματα του έχουν βραβευτεί από την AGR, μία κοινότητα Γερμανών γιατρών και θεραπευτών που προωθεί την έρευνα για την πρόληψη του πόνου στη μέση. Πλησιάζει η ώρα όμως που το E-3008 θα αποκτήσει νέο μεγάλο αδελφό και αυτό, όπως καταλαβαίνεις, είναι το E-5008 για το οποίο η Peugeot ξεκινά σήμερα την καμπάνια teasers παρέχοντας μία γρήγορη ματιά στην καμπίνα.

Coming soon.The new Peugeot E-5008.#SomethingBigIsComing pic.twitter.com/h1N7Q8IeSa
— Peugeot (@Peugeot) February 26, 2024

Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, δεν περιμένουμε μεγάλες εκπλήξεις. Το E-5008 θα μοιράζεται την ίδια (STLA Medium) αρχιτεκτονική με το E-3008 αλλά θα έχει μεγαλύτερο μήκος και μεγαλύτερο μεταξόνιο που σημαίνει ότι θα προσφέρει περισσότερους χώρους στην καμπίνα ή την δυνατότητα φιλοξενίας δύο επιπλέον ατόμων στην 3η σειρά καθισμάτων. Από πλευράς τεχνολογίας, το πανοραμικό i-Cockpit ταμπλό της Peugeot δεν θα μπορούσε να λείπει ενώ δεν θα μας προκαλούσε εντύπωση αν το E-5008 “δανειζόταν” και τα ίδια κινητήρια σύνολα με τον μικρό αδελφό του. Το μεγαλύτερο μέγεθος και το αυξημένο βάρος εξαιτίας του δεν πιστεύω ότι θα είχαν σοβαρό αντίκτυπο στις επιδόσεις όταν ακόμα και η βασική έκδοση του E-3008 προσφέρει 210 ίππους και μία μπαταρία 73 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 525 χιλιομέτρων. Στην κορυφαία από πλευράς ιπποδύναμης δε, το E-3008 έρχεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 320 ίππων ενώ αν ο πελάτης έχει ανάγκη την μέγιστη δυνατή αυτονομία, η έκδοση με τον ηλεκτροκινητήρα των 230 ίππων και την μπαταρία των 98 kWh προσφέρει έως και 700 χιλιόμετρα! Αν λοιπόν η Peugeot κυνηγάει τα νούμερα, πιθανώς να εμπλουτίσει την γκάμα με κάτι περισσότερο τόσο όσον αφορά στην ιπποδύναμη όσο και στην εμβέλεια αλλά δεν είναι απαραίτητο.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την γαλλική απάντηση σε μοντέλα όπως το Kia EV9 ή ακόμα και το Tesla Model Y όπως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τις υπόλοιπες εκδόσεις της νέας γενιάς του Peugeot 5008 καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η STLA Medium αρχιτεκτονική επιτρέπει την χρήση τόσο υβριδικών όσο και plug-in υβριδικών κινητήριων συνόλων. Προς το παρόν το μόνο που έχουμε για να πορευόμαστε είναι το σύντομο teaser της γαλλικής εταιρίας όμως, οπότε θα γνωρίζουμε περισσότερα όταν η Peugeot αποφασίσει να αποκαλύψει το νέο μοντέλο της στο σύνολο του τις επόμενες εβδομάδες.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό