16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πληρωμές φόρων και λογαριασμών με κρυπτονομίσματα στο Λουγκάνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πόλη του Λουγκάνο στην Ελβετία άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα για την πληρωμή φόρων, προστίμων και όλων των άλλων τιμολογίων του δήμου.

Τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους με Bitcoin ή το stablecoin, Tether σαρώνοντας έναν κωδικό QR που βρίσκεται ήδη στα κανονικά ελβετικά τιμολόγια, όπως ανέφεραν οι αρχές του Λουγκάνο σε ανακοίνωσή τους.

Η backend διαδικασία που στηρίζει το σύστημα διεκπεραιώνεται από τον μεσίτη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, την Bitcoin Suisse AG.

Το Λουγκάνο ακολουθεί το παράδειγμα και άλλων ελβετικών περιοχών όπως το καντόνι του Ζουγκ και η πόλη Ζερμάτ, στην αποδοχή κρυπτονομισμάτων για πληρωμές. Το γειτονικό Λιχτενστάιν έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια να δέχεται Bitcoin για την πληρωμή κρατικών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι το Bitcoin, μετά την κατάρρευση του 2022 έχει παρουσιάσει «ράλι» ανόδου τουλάχιστον 160% φέτος, με την τιμή του να διαμορφώνεται σήμερα στα 44.000 δολάρια. Ωστόσο, παραμένει μακριά από το ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων.

Στην Ελβετία, το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν, τα κρυπτονομίσματα αναγνωρίζονται επίσημα ως νόμιμο χρήμα. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτών των χωρών μπορούν να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για όλες τις συναλλαγές τους, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής φόρων.

Η αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ως μέσου πληρωμής φόρων αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, καθώς θα διευκολύνει τις συναλλαγές και θα προσελκύσει επενδυτές και επιχειρήσεις στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό