16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πληρωμές επιδομάτων, Pass και συντάξεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα μπαράζ πληρωμών, που θα δώσει σημαντική «ανάσα» σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει και ο Flash.gr παρουσιάζει το «καλεντάρι» των πληρωμών, τους δικαιούχους αλλά και τα ποσά που θα δουν στην τσέπη τους.

Το πακέτο ενίσχυσης των πολιτών για τον μήνα Δεκέμβριο ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το έκτακτο επίδομα προσωπικής διαφοράς, το διπλάσιο Market Pass για πληγέντες, το Youth Pass, το επίδομα θέρμανσης αλλά και πολλά άλλα.

Από 18 Δεκεμβρίου οι πρώτες πληρωμές

Πιο αναλυτικά, την τρέχουσα εβδομάδα καταβάλλεται η ενίσχυση 150 ευρώ στους δικαιούχους του Youth Pass που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους από την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου. Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν τα 150 ευρώ σε 1,055 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν κάτω των 10 ευρώ και λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ. Μάλιστα, οι ίδιοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους από 1 Ιανουαρίου 2024.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η καταβολή του Market Pass Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2023 στους δικαιούχους του Market Pass II σε πληγείσες περιοχές, αλλά και του επιδόματος προσωπικής διαφοράς ύψους 100 έως 200 ευρώ σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά. Συνολικά, οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 739.926 συνταξιούχους.

Το επίδομα θέρμανσης

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου θα αρχίσει να πιστώνεται στους τραπεζικούς των δικαιούχων του Youth Pass που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου. Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης και ειδικότερα η προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που τιμολογήθηκαν έως την 30ή Νοεμβρίου 2023 υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 8η Δεκεμβρίου 2023.

Και η δόση… μπόνους του επιδόματος παιδιού

Παράλληλα, είναι προγραμματισμένη η καταβολή του Έκτακτου Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο μοιράζεται σε δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους επιδομάτων ΟΠΕΚΑ και ΑμεΑ, εξω-ιδρυματικών επιδομάτων και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ. Στη…λίστα περιλαμβάνεται το επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ, όπου περίπου 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού.

Εν τω μεταξύ στις 22 Δεκεμβρίου, δηλαδή με τον μισθό Ιανουαρίου, αναμένεται να…φανούν και οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες έρχονται μετά από 14 χρόνια. Τέλος, από 19 έως και 21 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2024, ενώ όσοι δεν έχουν προσωπική διαφορά θα δουν ενσωματωμένη την αύξηση του 3%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό