16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πλημμύρες στο φεστιβάλ Burning Man: Ένας νεκρός

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη λάσπη «πνίγηκε» το φεστιβάλ «Burning Man» στη Νεβάδα των ΗΠΑ έπειτα από μια σφοδρή καταιγίδα, με αποτέλεσμα χιλιάδες επισκέπτες να εγκλωβιστούν σε μια απομονωμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, αν και οι συνθήκες θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστες. Οι επισκέπτες και οι καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις κλήθηκαν να βρουν ασφαλές καταφύγιο και να προσπαθήσουν να φυλάξουν αποθέματα φαγητού και νερού.

Nevada authorities said they were investigating one death after a severe rainstorm left tens of thousands of revelers attending the annual Burning Man festival stranded in mud https://t.co/rZeNvZWSFS pic.twitter.com/ZGT8aILhxz

— Reuters (@Reuters) September 3, 2023

Ο σερίφης της κομητείας Πέρσινγκ, στη βόρεια Νεβάδα, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το Σάββατο «κατά τη διάρκεια της βροχής», χωρίς όμως να διευκρινίσει τα αίτια του θανάτου ή την ταυτότητα του θύματος. «Ενημερώθηκε η οικογένειά του και ο θάνατος ερευνάται», πρόσθεσε.

Φωτ. Trevor Hughes/USA TODAY NETWORK via REUTERS

Η πρόσβαση από και προς την Μπλακ Ροκ Σίτι, την τοποθεσία όπου φιλοξενείται κάθε χρόνο το φεστιβάλ «Burning Man», έχει αποκλειστεί, ανέφεραν οι διοργανωτές με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Γουάσου εξήγησε ότι η είσοδος στον χώρο δεν είναι δυνατή λόγω πλημμύρας.

Burning Man festival-goers told to conserve food and water https://t.co/khBX5niuQd

— BBC News (World) (@BBCWorld) September 3, 2023

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε αυτήν την απομονωμένη περιοχή της βορειοδυτικής Νεβάδας, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Συγκεντρώνονται στην «προσωρινή» πόλη για να χορέψουν και να διασκεδάσουν έναντι 575 δολαρίων κατ’ άτομο – τόσο στοιχίζει το απλό εισιτήριο. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι φέτος οι επισκέπτες ανέρχονταν σε περίπου 73.000.

Το φεστιβάλ πήρε το όνομά του από την κορυφαία εκδήλωσή του, το κάψιμο ενός μεγάλου, ξύλινου ομοιώματος την προτελευταία νύχτα του.

Authorities in Nevada investigate a death at site of Burning Man festival where thousands of attendees remain stranded as flooding from storms swept through Nevada desert pic.twitter.com/11KEWHxa9l

— TRT World Now (@TRTWorldNow) September 3, 2023



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό