16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πλήρως εξηλεκτρισμένο το μέλλον της Lamborghini

Ειδήσεις Ελλάδα

Πώς θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο άλλωστε; Οι κανονισμοί εκπομπών ρύπων αλλά και η διαφαινόμενη, έστω και με έμμεσο τρόπο εκτός κι αν περάσει της… Γερμανίας, κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη από το 2035, αναγκάζουν την ιταλική εταιρία να εστιάσει σε τεχνολογίες εξηλεκτρισμού και σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των πρώτων, εντυπωσιακών τεχνικών χαρακτηριστικών του plug-in υβριδικού αντικαταστάτη της Aventador, γίνεται λόγος για τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. Συγκεκριμένα, για τον αντικαταστάτη της Huracan και την Urus που κρατά με άνεση τα ηνία του best-seller για την Lamborghini.

Όσον αφορά στο πρώτο, ο επικεφαλής της εταιρίας, Stefan Winkelmann επιβεβαίωσε ότι “μία εντελώς νέα Huracan” θα λανσαριστεί στην αγορά στα τέλη του 2024. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Lamborghini δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες να μοιραστεί για το επερχόμενο μοντέλο εκτός από το γεγονός ότι θα είναι plug-in υβριδικό, όπως και ο μεγαλύτερος αδερφός του. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν ο θερμικός κινητήρας στον οποίο θα βασίζεται το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο θα είναι κάποια εξέλιξη του ατμοσφαιρικού V10 της Huracan ή κάποιος εντελώς νέος, πιθανώς downsized και πιθανώς υπερτροφοδοτούμενος καθώς κυκλοφορούν φήμες που αναφέρουν κάποιον twin-turbo V8 αλλά θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τους επόμενους μήνες.

Ο κινητήρας αυτός αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αφού δεν αποκλείεται η χρησιμοποίηση του και στην επερχόμενη, plug-in υβριδική έκδοση της Urus που αναμένεται να λανσαριστεί κάποια στιγμή εντός του 2024. Ο Winkelmann δεν διευκρίνισε αν τα δύο μοντέλα θα κάνουν χρήση του ίδιου κινητήριου συνόλου, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αλλά επανέλαβε την δέσμευση του για πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της Lamborghini μέχρι τα τέλη του 2024. Από εκεί και πέρα, η ιταλική εταιρία κοιτάει προς τα τέλη της δεκαετίας για τις επόμενες σημαντικές εξελίξεις. Ο Winkelmann δήλωσε ότι η Urus θα παραμείνει στην αγορά μέχρι το 2029, οπότε και αναμένεται η επόμενη, αμιγώς ηλεκτρική γενιά του μεγάλου super-SUV αλλά εκείνη δεν θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Lamborghini. Αυτό θα έρθει έναν χρόνο νωρίτερα, το 2028 και δεν θα βασίζεται σε κάποιο ήδη υπάρχον. Θα είναι το τέταρτο μοντέλο της οικογένειας και μην κάνεις καν τον κόπο να ρωτήσεις – δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο και ο Winkelmann δεν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό