23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πλάνα από ελικόπτερο αποκαλύπτουν την εικόνα καταστροφής στη Μόσχα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πλάνα από ελικόπτερο δείχνουν την απόλυτη καταστροφή του Crocus City Hall, την ώρα που ο αριθμός των 143 θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί και άλλο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα φανερώνουν την εικόνα της καταστροφής, τις πρωινές ώρες μετά την επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα. Το RT κάνει λόγο για 143 νεκρούς με επιφυλάξεις καθώς υπάρχουν ακόμη πολίτες σε σοβαρή κατάσταση.

Το βράδυ της Παρασκευής, ένοπλοι, κραδαίνοντας Καλάσνικοφ τελευταίας γενιάς, άνοιξαν πυρ στο κοινό που ετοιμάζονταν να παρακολουθήσει την συναυλία του δημοφιλούς στη Ρωσία συγκροτήματος PicNic και έβαλαν φωτιά στον πολυχώρο ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες, τις ώρες που ακολούθησαν.

Μάλιστα η εθνοφρουρά που έσπευσε στο σημείο, δήλωσε πως κάποιοι εκ των παρευρισκομένων που γλίτωσαν από τις σφαίρες, πηγαίνοντας σε ψηλότερο χώρο, τελικά πέθαναν από ασφυξία.

Οι συγκεχυμένες μαρτυρίες για τον τρόπο, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει

Για την ώρα υπάρχει ένα κενό στις μαρτυρίες και την έρευνα, για το αν πρόκειται για εμπρηστικούς ή εκρηκτικούς μηχανισμούς. Το αποτέλεσμα όμως παραμένει το ίδιο: οι φλόγες εξαπλώθηκαν με μεγάλη ταχήτητα, διαλύοντας το κτίριο και αναγκάζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας να αποχωρήσουν με όσους τραυματίες είχαν προλάβει να διασώσουν, παίρνοντας μαζί τους και σορούς θυμάτων.

Αυτό που φανερώνουν τα πλάνα από ελικόπτερο, το Crocus City Hall φαίνεται να έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Στο έτερο βίντεο από την εφαρμογή Τelegram φαίνεται η ζημιά εκ των έσω.

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος Πούτιν στο διάγγελμά του

Σε διάγγελμά του, ο Πούτιν είπε πως κάποιοι άνθρωποι στην ουκρανική πλευρά είχαν κάνει προετοιμασίες για να τους επιτρέψουν να διασχίσουν τα σύνορα από τη Ρωσία. Η Ουκρανία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

«Προσπάθησαν να κρυφτούν και μετακινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, είχε προετοιμαστεί ένα «παράθυρο» για εκείνους από την ουκρανική πλευρά ώστε να διασχίσουν τα σύνορα», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος φάνηκε να επαναλαμβάνει την εκδοχή των γεγονότων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB). Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, δεν έκανε καμία αναφορά στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση, την ώρα που το Κίεβο αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό