23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρίκα ξόδεψε 64.000 $ σε mobile παιχνίδια – Άφησε την οικογένεια με 7 σεντς

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται οικογένεια στην Κίνα, από όταν η 13χρονη κόρη ξόδεψε 64.000 δολάρια χρησιμοποιώντας τη χρεωστική κάρτα της μητέρας της σε παιχνίδια για κινητά pay-to-play, σύμφωνα με το Insider.

Η ιστορία δημοσιοποιήθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι που ονομάζεται Elephant News στην επαρχία Χενάν.

Η μητέρα, Gong Yiwang, είπε ότι ανακάλυψε ότι ο τραπεζικός της λογαριασμός της είχαν απομείνει μόνο 7 σεντς. Λίγο νωρίτερα της είχε τηλεφωνήσει ένας δάσκαλος από το οικοτροφείο της κόρης της για να την προειδοποιήσει πως η 13χρονη φαινόταν εθισμένη στα παιχνίδια αυτά. Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, το κορίτσι είχε ξοδέψει 16.800 δολάρια σε λογαριασμούς παιχνιδιών και 30.000 δολάρια για αγορές εντός του παιχνιδιού.

Ο εθισμός στο gaming λαμβάνεται σοβαρά στην Κίνα καθώς αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, με τους έφηβους στη χώρα να υποτίθεται ότι περιορίζονται σε τρεις ώρες παιχνιδιού την εβδομάδα.

Αν και η κόρη ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε από πού προέρχονται τα χρήματα, είχε συνδέσει τη χρεωστική κάρτα της μαμάς της με το τηλέφωνό της. Και, μάλιστα, διέγραψε αρχεία συνομιλιών και συναλλαγών για να κρύψει τις δαπάνες της από τους γονείς της. Η έφηβη κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό της χρεωστικής κάρτας όταν η μαμά της την άφησε να χρησιμοποιήσει την κάρτα μία φορά για να κάνει μια αγορά και της είπε τον κωδικό πρόσβασης.

Επίσης, η έφηβη είπε ότι δεν ήξερε πόσα χρήματα είχε χαλάσει ενώ έστελνε και στους συμμαθητές της επειδή την απειλούσαν ότι θα αποκάλυπταν ότι ξοδεύει τόσα πολλά στα παιχνίδια. Κλαίγοντας στο τηλεοπτικό κανάλι Elephant News, το κορίτσι είπε: “Αν δεν τους τα έστελνα, θα με ενοχλούσαν όλη μέρα. Αν το έλεγα στον δάσκαλο, φοβόμουν ότι θα το έλεγε στους γονείς μου και ότι εκείνη θα θύμωναν». Το σχετικό βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 140 εκατομμύρια φορές στο Weibo.

Η μητέρα του κοριτσιού είπε, “Ποτέ δεν πίστευα ότι ένα 13χρονο κορίτσι θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Είμαι σε ζάλη· το κεφάλι μου νιώθω ότι θα εκραγεί.” Η μητέρα προσπαθεί να ζητήσει από τις πλατφόρμες των παιχνιδιών να επιστρέψουν μερικά από τα χρήματα που ξόδεψε η κόρη της, αλλά δεν έχει καταφέρει να ανακτήσει ολόκληρο το ποσό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό