25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πισωγύρισμα, το!!! Ντεφορμέ Αλμέιδα και παίκτες… | Blog – Γιώργος Τσακίρης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ήττα της ΑΕΚ που ήρθε ελέω κακής (αγωνιστικής και πνευματικής) προετοιμασίας, την επιτακτική ανάγκη για νίκη στο ντέρμπι και έχει υστερόγραφα…

Η αλήθεια είναι ότι με μια πρώτη απλή ανάγνωση της αναμέτρησης της ΑΕΚ στα Ιωάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΣ θα μπορούσε πολύ εύκολα να διαπιστώσει κανείς γιατί έχασε η ομάδα το παιχνίδι: διότι έπαιξε έχοντας το κεφάλι της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πετάξει ένα ημίχρονο στα σκουπίδια και να εμφανίσει εικόνα που δεν είχε παρουσιάσει, σε επίπεδο συγκέντρωσης και τακτικής ανταπόκρισης, όλο το προηγούμενο διάστημα!

Είναι γεγονός ότι στο σημαντικό ματς με τον ΠΑΣ στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο ήταν πολλοί οι ντεφορμέ με πρώτο και σημαντικότερο τον Ματίας Αλμέιδα. Η επιλογή του να ξεκινήσει τους Βίντα, Πάολο Φερνάντες, να αλλάξει τη μεσοεπιθετική τετράδα, τη στιγμή που είχε και υποχρεωτικές αλλαγές ελέω νέων απουσιών (σ.σ.: Ρότα και Σιμάνσκι), αποσυντόνισε εντελώς την ομάδα, την έκανε να μοιάζει ασύνθετη και προφανώς της στέρησε τη δυνατότητα της καλής αγωνιστικής χημείας.

Παράλληλα οι επιλογές του Αργεντινού τεχνικού, οι οποίες δεν ήταν δα και …εγκληματικές (δεν έβαλε να παίξουν παιδιά από τις ακαδημίες), στο δικό μου κεφάλι, έστελναν ένα μήνυμα στο εσωτερικό της ομάδας: ότι η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ είναι τεστ προετοιμασίας παικτών σημαντικών αλλά δίχως ρυθμο για τον αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό! Αυτό τουλάχιστον είχα ως συμπέρασμα με το που είδα την ενδεκάδα και αυτό έγραψα στο live του αγώνα εδώ στο Gazzetta και το επισήμανα στο ράδιο όταν γνωστοποίησα τις επιλογές 11αδας του Αλμέιδα.

Ίσως και να μην ισχύει κάτι τέτοιο αλλά επαναλαμβάνω αυτό μου έδωσε να καταλάβω εμένα ο Αργεντινός τεχνικός ο οποίος μαζί με αρκετούς ποδοσφαιριστές στο πρώτο 45λεπτο, με εξαίρεση τον Άμραμπατ, ήταν εντελώς ντεφορμέ! Το κακό για την ΑΕΚ και τον ίδιο τον Αλμέιδα ήταν πως ο προπονητής της ήταν 90 λεπτά ντεφορμέ! Διότι δεν λειτούργησε σωστά ούτε από τον πάγκο με αποτέλεσμα αντί να βοηθήσει την ομάδα στο ημίχρονο και μετά το 2-1 να της κάνει πιο δύσκολη τη… ζωή στο χορτάρι με αλλαγές είσοδο παικτών σε λάθος θέση χωρίς λόγο!

Επιτακτική ανάγκη η νίκη στο ντέρμπι!

Για παράδειγμα δεν υπήρχε λόγος να κρατήσει τόσο πολύ στον αγώνα τον Πάολο Φερνάντες που ήταν εκτός τόπου και χρόνου σε όλο το παιχνίδι. Η αλλαγή του Πινέδα έγινε πιο γρήγορα από ό,τι έπρεπε σε διάστημα του αγώνα που η ΑΕΚ είχε μειώσει, ο ΠΑΣ είχε κλειστεί και η ομάδα χρειαζόταν παίκτη να τρέχει την μπάλα και να παίζει κάθετα. Ο Φαν Βέερτ έπρεπε να ξεκινήσει από το ημίχρονο στην κορυφή της επίθεσης και όχι να μπει πίσω από τον Γκαρσία ο οποίος έπρεπε να μεταφερθεί δεξιά με τον Τσούμπερ να τοποθετούνταν αριστερά και να επρεπε να πάρει τη θέση του καλύτερου μεν, κουρασμένου δε, Άμραμπατ…

Εννοείται πως όλοι μπορεί έχουν -και έχουμε- μια κακή μέρα στη δουλειά, πόσο μάλλον ο εξαιρετικός έως σήμερα Ματίας Αλμέιδα, όπως και παίκτες: Αραούχο, Πάολο Φερνάντες, Πινέδα, Βίντα, Σιντιμπέ, Λιβάι Γκαρσία και φυσικά Αθανασιάδης (έχει ευθύνη ειδικά στο δεύτερο τέρμα). Όμως όταν όλοι αυτοί είναι σε τέτοια μέρα δεν μπορείς πάρα να χάσεις. Απλά θα μπορούσε να μην έχει επιδιωχθεί να μπουν όλοι μαζί σε ματς που ήδη είχες αλλαγές. Ειδικά η δεξιά σου πλευρά, η οποία αποδείχτηκε και κάκιστη, ήταν όλοι νέα πρόσωπα σε σχέση με τον αγώνα με τον Βόλο: έξω Μήτογλου, Ρότα, αλλου τοποθετημένος ο Λιβάι Γκαρσία από το δεξί φτερό της επίθεσης, μέσα Βίντα δίχως αγωνιστικό ρυθμό, Σιντιμπέ επίσης (αλλά ανακλαστικά) και Πάολο Φερνάντες και αυτός χωρίς ρυθμό!

Δεν είναι τυχάιο ότι από κει ήρθε το πρώτο γκολ (και σημειώθηκε το δεύτερο) με την κακή αντίδραση όλων των παραπάνω και του Πινέδα που δεν ακολούθησε ποτέ την κίνηση του σκόρερ του πρώτου τέρματος. Ωστόσο και πάλι έπρεπε να ήταν και αρκετά άτυχη για να χάσει. Σε μια βραδιά όπου έκανε ένα κακό πρώτο 45λεπτο είναι γεγονός ότι με τις ευκαιρίες της σε αυτό το διάστημα του αγώνα δεν άξιζε να βρίσκεται στην ανάπαυλα πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, έως καθόλου. Μόνο οι φάσεις των Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία και Σιντιμπέ (όλες τελειώματα χωρίς αντίπαλο από το ύψος της μικρής περιοχής) είναι από αυτές που λες: γκολ που δεν χάνονται (αν και στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται) και θα έπρεπε να είχαν δώσει ένα τουλάχιστον γκολ στον Δικέφαλο απο το πρώτο 45λεπτο, όπως και στις συνολικά 19 τελικές έπρεπε να βρει έστω δυο γκολ και να μη χάσει…

Για την ΑΕΚ αυτή η αναμέτρηση ήταν αυτό που λέμε: πισωγύρισμα το…!!! Βρέθηκε στο -7 από τον Παναθηναϊκό και έδωσε την ευκαιρία να την πλησιάσει στο -3 ο Ολυμπιακός. Από αυτές που αναφέρουμε σε έναν μαραθώνιο πρωταθλήματος: κακές γκέλες! Θα ερχόταν και η στραβή, αναμενόμενα, απλά δεν δούλεψε σωστά η ομάδα και ο MVP της σεζόν της έως τώρα, ο Ματίας Αλμέιδα, στην αγωνιστική και πνευματική προετοιμασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού για να μη της συμβεί. Παράλληλα μετέτρεψε το ντέρμπι της Κυριακής σε must win αγώνα. Είναι ξεκάθαρο ότι για την ΑΕΚ αποτελεί επιτακτική ανάγκη η κατάκτηση της νίκης σε βάρος των πρασίνων.

Υγ: Ήταν κακός ο Σέρχιο Αραούχο και νομίζω συμφωνούμε όλοι σε αυτό όπως και στο γεγονός πως όλοι έχουμε κακή ημέρα στη δουλειά. Ωστόσο για μένα τα γκολ που χάνει και χθες, ενώ βάζει το δύσκολο, αποδεικνύουν ότι σημειώνουμε καιρό τώρα πως σωστά παίζει εκεί που τον χρησιμοποιεί ο Ματίας Αλμέιδα γιατί ποτέ δεν το είχε ο “Τσίνο” το εύκολο γκολ. Πάντα είχε τα μεγάλα και δύσκολα γκολ σε κρίσιμα σημεία αγώνων και σπουδαία παιχνίδια. Μου άρεσαν ωστόσο και πάλι οι δηλώσεις του. Όσα είπε και υπογράμμισε ήταν to the point και επιβεβαίωσε γιατί σωστά φοράει το περιβραχιόνιο!

Υγ2: Προφανώς και κόντρα στην επιδίωξη απαξίωσης του προϊόντος έχουμε φέτος το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αρκετά δυνατό. Ποιοι όμως επιχειρούν να το απαξιώσουν; Από Φάληρο μεριά μέσω και των media που έχουν και τους γραφιάδες τους: μέχρι πριν το ματς της ΑΕΚ στα Γιάννινα είχαν δει και ορισμό διαιτητή που εννοείται πως δεν σφύριξε την Ένωση. Έγραφαν όμως για “ορισμό σκάνδαλο” διαιτητή που ΔΕΝ ορίστηκε! Έχουν πάει σε άλλο επίπεδο τη δουλειά τους και δεν τους απασχολεί που γελοιοποιούνται, όπως οι αναφορές τους για την παρουσία φίλων της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στον Βόλο, όπου συνοδεύονταν με το αν θα δώσουν εισιτήρια και σε εκείνους ενώ ήταν γνωστό ΕΠΙΣΗΜΑ από την ομάδα της Μαγνησίας και τον Μπέο πως οποιος ζητήσει επίσημα και πάρει την ευθύνη θα έχει εισιτήρια. 11.000 κομμάτια πήραν… Το βαρέλι τους δεν έχει πάτο!

Υγ3: Δεν είδα χθες και σήμερα αναφορές από πράσινες υπογραφές για φιλικά τούτη την αγωνιστική…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό