22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Πιστεύουμε στην πρόκριση, όλα εξαρτώνται από εμάς»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδας έχει μπει στην τελική ευθεία για τον κρίσιμο αγώνα των play-off του Euro απέναντι στο Καζακστάν (21/03, 21:45, Alpha και Novasports Prime HD) και η αισιοδοξία και η πίστη πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει το «παρών» στα γήπεδα της Γερμανίας όλο και αυξάνεται.

Αυτό ακριβώς αντιλαμβάνεται κανείς και στις δηλώσεις τόσο των ποδοσφαιριστών, όσο και του Γκουστάβο Πογέτ, και αυτό μας επιβεβαίωσε ο Μανώλης Σάλιακας, με τον οποίο μιλήσαμε στην προπόνηση της Εθνικής την Δευτέρα (18/03), που έλαβε μέρος στο Γήπεδο της Νέας Σμύρνης και φυσικά ως flash.gr παρευρεθήκαμε και σας μεταφέραμε εικόνα και όλες τις εξελίξεις.

Ο Μανώλης Σάλιακας στο flash.gr

Ο αμυντικός της Σαν Πάουλι είναι φέτος βασικός και αναντικατάστατος και μαζί της βρίσκεται – και με διαφορά – στην 1η θέση της 2ης κατηγορίας της Γερμανίας και ελπίζει στην άνοδο στην Bundesliga. Αυτές οι τρομερές εμφανίσεις του τον διατήρησαν στην αποστολή του Πογέτ και εκείνος μας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια της Εθνικής Ελλάδας:

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Όλα τα παιδιά είμαστε δεμένοι και αυτό βγαίνει και προς τα έξω, είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι ανάμεσά τους. Όλοι οι κόποι τόσων χρόνων ανταμείβονται, είναι όνειρο για κάθε παίκτη να αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος».

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι – Ο ανταγωνισμός μας βοηθάει πάρα πολύ»

Ο ημιτελικός απέναντι στο Καζακστάν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και το να τους υποτιμήσουμε μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο σφάλμα. Ερωτηθείς για το πώς μία ομάδα που θεωρείται μεγάλο φαβορί προσεγγίζει ένα τέτοιο παιχνίδι ο Μανώλης Σάλιακας μας διευκρίνισε πως:

«Κάνουμε ό,τι μας πει ο προπονητής κι εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Όλα εξαρτώνται από εμάς και αν βρισκόμαστε στην καλύτερη κατάσταση δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από κανέναν αντίπαλο.

Το πιστεύουμε (ότι θα προκριθούμε), αλλά πρέπει να το δείξουμε και στον αγωνιστικό χώρο. Μέσα από τις προπονήσεις θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, αλλά για αρχή κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι με το Καζακστάν».

Ο Σάλιακας είναι ένας από τους 3 ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί από τον Πογέτ και αγωνίζονται στη θέση του δεξιού μπακ, μαζί με τους Λάζαρο Ρότα και Τζορτζ Μπάλντοκ. Αυτό, όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι κάτι το οποίο βοηθάει κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά ώστε να ανέβει επίπεδο. «Ο ανταγωνισμός βοηθάει πάρα πολύ σε όποια θέση κι αν είναι. Ο καθένας παίρνει κάτι από κάποιον άλλο και έτσι μπορούμε να εξελιχθούμε και σαν παίκτες σε ατομικό επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κρατάμε το κεφάλι χαμηλά και δουλεύουμε, από μικρός αυτό δουλεύω συνέχεια στο μυαλό μου»

Τέλος, δεν γινόταν να μην μας μιλήσει για την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει με την Σαν Πάουλι στη Γερμανία. Ο Έλληνας διεθνής μετράει φέτος 24 συμμετοχές, ενώ έχει πετύχει και 2 σημαντικά γκολ στην κούρσα για την άνοδο. Η γερμανική ομάδα βρίσκεται στην 1η θέση και στο +10 από το 3ο Αμβούργο, με τον Σάλιακα να μας αναφέρει τα εξής:

«Είναι μία φανταστική χρονιά αυτή που διανύουμε. Παίζουμε πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο, ο προπονητής είναι μικρός σε ηλικία (σ.σ. 31 ετών) και μας βοηθάει πάρα πολύ. Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να αγωνιστεί στην Bundesliga, αλλά ακόμη δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε.

Μας απομένουν 8 παιχνίδια ακόμα για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Κρατάμε το κεφάλι χαμηλά και δουλεύουμε. Από μικρός αυτό δουλεύω συνέχεια στο μυαλό μου».

Έτσι περνάει η Εθνική Ελλάδας στο Euro

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται δύο νίκες μακριά από το να επιστρέψει μετά από 10 χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση και για να βρεθεί στο Euro χρειάζεται αφενός να κερδίσει το Καζακστάν στην OPAP Arena (21/03) και στη συνέχεια να κάνει το ίδιο και στην έδρα του νικητή του έτερου ημιτελικού (Γεωργία – Λουξεμβούργο)!

Υπενθυμίζεται πως όποια χώρα εκ των τεσσάρων προαναφερθέντων περάσει στο Euro, θα βρεθεί στον 6ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει στα γήπεδα της Γερμανίας την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, την Τουρκία και την Τσεχία.

Τι γίνεται με τα εισιτήρια και με το κλειστό πέταλο

Το βράδυ της Δευτέρας (18/03) γνωρίζαμε πως έχουν ήδη πουληθεί 18.000 εισιτήρια και γι’ αυτό η ΕΠΟ αποφάσισε να ανοίξει και το δεύτερο πέταλο της OPAP Arena, το οποίο σε όλα τα προηγούμενα ματς της Εθνικής μας είχε παραμείνει κλειστό.

Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα μόνο ηλεκτρονικά, ενώ αυτή η σημαντική κίνηση σημαίνει πως το γήπεδο – εφόσον φυσικά γίνει sold out – θα είναι «καζάνι» που θα… βράζει, με 28.000 Έλληνες φιλάθλους μέσα να στηρίζουν τις προσπάθειες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό