22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πινγκ Πονγκ: Διαδοχικές ελληνικές συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά του Para Table Tennis

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαδοχικά τουρνουά για αθλητές με αναπηρίες περιλαμβάνει στο πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου το πρόγραμμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης και η Ελλάδα θα έχει σε όλα εκπροσώπηση!

Το ένα event μάλιστα, γίνεται με προσκλήσεις κι έχει ξεχωριστή σημασία ότι συμπεριλήφθηκαν σε αυτές ένας αθλητής και μία αθλήτρια από τη χώρα μας! Από την Τετάρτη 06/03 έως τις 09/03 γίνεται στο Λινιάνο το ITTF Para Open 2024 της Ιταλίας και θα πάρει μέρος ο Γιώργος Μουχθής της κλάσης 6 (των ορθίων). Στο διάστημα 11-14/03 ακολουθεί το ITTF Costa Brava Spanish Para Open 2024. Θα διεξαχθεί στο Platja d’ Aro κι έχουν δηλώσει συμμετοχή ξανά ο Μουχθής στην κλάση 6 και η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά στην κλάση 3 (των αθλητριών σε αμαξίδιο). Στη Σιγκαπούρη η World Table Tennis στο μεγάλο γεγονός- γιορτή για το άθλημα, που ετοιμάζει με το Singapore Smash (στο οποίο θυμίζουμε θ’ αγωνιστεί ο Παναγιώτης Γκιώνης) ενέταξε και ατομικό τουρνουά Para TT για τις κλάσεις 6 και 7 (ορθίων) με χρηματικά έπαθλα! Θα το πραγματοποιήσει το τριήμερο 12-14/03, του έδωσε την ονομασία WTT Singapore Smash Para Showcase και είναι τιμητικό ότι μέσα στις 12 συμμετοχές επέλεξε και δύο Έλληνες, τον Μάριο Χατζηκυριάκο της κλάσης 6 και τη Μαρία-Ισμήνη Καΐπη των κλάσεων 7-8.  

Στο ITTF Para Open 2024 του Lignano Sabbiadoro είναι στο πρόγραμμα όλα τα ατομικά αγωνίσματα. Ο Μουχθής, δευετραθλητής Ευρώπης του ομαδικού ανδρών το 2019, θ’ αρχίσει την προσπάθειά του από γκρουπ του απλού της κλάσης 6, ενώ είναι στη λίστα των αθλητών που, προς τα παρόν τουλάχιστον, δεν έχουν παρτενέρ στο διπλό ανδρών ή το διπλό μικτό. Competition manager των αγώνων είναι ο Γιώργος Σεληνιωτάκης.  

Στο ITTF Para Open 2024 της Ισπανίας στην Platja d’ Aro, επίσης γίνονται όλα τα ατομικά αγωνίσματα, καθώς είμαστε και στη χρονιά των Παραολυμπιακών Αγώνων και το διπλό μικτό έχει αντικαταστήσει στο πρόγραμμα το ομαδικό. Ο Μουχθής και η Μπουρνιά θα μετάσχουν πρώτα στα γκρουπ του απλού των κλάσεων 6 και 3 αντίστοιχα, ενώ εμφανίζονται χωρίς συμπαίκτη στα διπλά. Η Μπουρνιά, σημερινή «χάλκινη» πρωταθλήτρια στο απλό σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα έχει στην τεχνική καθοδήγηση τη Λίντια Ιγκνάτοβιτς, η οποία βρίσκεται στο προπονητικό επιτελείο του ΠΑΣΚΑ. Της βαθμίδας FA20 είναι και τα δύο τουρνουά της Ιταλίας και της Ισπανίας. Το παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ο τόπος διεξαγωγής.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί, όπως προαναφέραμε, το Singapore Smash Para Showcase και η World Table Tennis αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στη νέα μεγάλη κληρονομιά, που θέλει να δημιουργήσει, το Singapore Smash θα προσφέρει το συναρπαστικό Singapore Smash Para Showcase. Από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου, η Infinity ∞ Arena και η αίθουσα 2 στο Singapore Sports Hub θα γίνουν το πεδίο μάχης όπου η αποφασιστικότητα συναντά την ικανότητα στον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για παραολυμπιονίκες. Με έπαθλο 29.500 δολάρια ΗΠΑ, αυτό το τριήμερο θέαμα θα περιλαμβάνει 12 κορυφαίους παίκτες στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, οι οποίοι αγωνίζονται σε συνδυασμένη κατηγορία 6 και 7 στο απλό». Ο Χατζηκυριάκος, που είχε αγωνιστεί το 2021 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και γενικά έχει πολλές διεθνείς διακρίσεις στην κλάση 6 επιλέχθηκε ανάμεσα σε 12 αθλητές. Η Καΐπη, που έχει λίγα χρόνια διεθνούς παρουσίας και είναι ανερχόμενη, εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της WTT μεταξύ 10 αθλητριών από τις κλάσεις 6 και 7. Στη Σιγκαπούρη βρίσκεται ήδη και θα προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ολόκληρο το σπουδαίο event των 11 ημερών (07-17/03) η επαγγελματίας επιδιαιτήτρια της WTT Τίνα Κρόττα.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό