15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πινέδα, Πάλμα, Μαέ, τρεις υποθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την Ένωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Το SPORT24 παρουσιάζει ποια είναι τα δεδομένα με τρεις μεταγραφικές υποθέσεις που απασχόλησαν και ακόμα παραμένουν ενεργές για την ΑΕΚ, με κυριότερη όλων ασφαλώς αυτή του Ορμπελίν Πινέδα.

Η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται από χθες στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, με σημαντικές απώλειες -Φερνάντες, Αραούχο που απλώς θα ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα, Άμραμπατ και Πινέδα- και δίχως ακόμα να έχει ενισχύσει σημαντικά το ρόστερ της, πέρα από την απόκτηση του νεαρού Πήλιου.

Ασφαλώς το βάρος έχει πέσει στην υπόθεση του Πινέδα, ωστόσο αυτές των Πάλμα και Μαέ παραμένουν ανοιχτές και ίσως φέρουν εξελίξεις. Συγκεκριμένα:

Υπόθεση Ορμπελίν Πινέδα: Η Θέλτα θέλει να τον πουλήσει όσο πιο άμεσα και όσο πιο ακριβά γίνεται. Η ΑΕΚ έχει τρία αβαντάζ: 1) Είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταβάλλει σοβαρή και υψηλή οικονομικά πρόταση. 2) Ο ποδοσφαιριστής θέλει να ενταχθεί σε αυτήν καθώς εδώ βρίσκει όλα τα εχέγγυα που απαιτούνται, τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά, ώστε να νιώθει ευτυχισμένος. 3) Οι ομάδες που τον διεκδικούν εδρεύουν στο Μεξικό και στις ΗΠΑ, όμως εκείνος αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Αμερική.

Οι Ισπανοί θέλουν να κλείσει το deal στα +7 εκατ. ευρώ, η ΑΕΚ από την πλευρά της ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ενδώσει σε αυτή την απαίτηση για έναν παίκτη που η ίδια η Θέλτα απέκτησε σχεδόν τζάμπα και τον οποίο κακομεταχειρίστηκε σε αγωνιστικό επίπεδο. Είναι ένα ξεκάθαρο ‘μπρα-ντε-φερ’ εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα.

Υπόθεση Λουίς Πάλμα: Δεν έκανε κάποιο νέο γερό μπάσιμο η ΑΕΚ, τις προθέσεις της για τον ποδοσφαιριστή από την Ονδούρα, ο Άρης τις γνωρίζει καιρό τώρα όπως είχε αποκαλύψει το SPORT24, μετά από προσωπική επαφή που είχε ο Θόδωρος Καρυπίδης με στέλεχος της Ένωσης. Φήμες λένε ότι τα έχει πει και με τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έχουν ως εξής. Τα 5 εκατ. ευρώ που ο Άρης αρχικά αξίωσε, δεν υπήρχε περίπτωση να δοθούν από ελληνική ομάδα, κάτι που φαίνεται ότι δεν μπορεί να ισχύσει ούτε με σύλλογο του εξωτερικού. Το ταβάνι της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι κάπου κοντά με τα χρήματα που ήταν διατεθειμένη να δώσει πέρυσι στον ΠΑΣ Γιάννινα, για να αγοράσει τον Περέα που εν τέλει μετακόμισε στη Στουγάρδη αντί περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Η Ένωση, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τότε, είχε πλησιάσει τα 2 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον Κολομβιανό.

Υπόθεση Σάμι Μαέ: Ο διεθνής Μαροκινός κεντρικός αμυντικός της Φερεντσβάρος αρέσει στην ΑΕΚ, η οποία σύμφωνα με τις ουγγρικές πηγές μπήκε στη διαδικασία αγοράς του προσφέροντας 1 εκατ. ευρώ, πρόταση η οποία ωστόσο απορρίφθηκε. Δουλεύοντας παράλληλα κι άλλες υποθέσεις κεντρικών αμυντικών, η Ένωση εξακολουθεί να παρακολουθεί αυτή του 25χρονου στόπερ με το βελγικό διαβατήριο.

Στην Ουγγαρία θεωρούν επίσης ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει, διότι ο παίκτης θέλει να φύγει για την Ελλάδα, έχοντας κατά νου ότι θα πάρει περισσότερα χρήματα κι ενώ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Φερεντσβάρος. Εφόσον η ΑΕΚ αποφασίσει να επανέλθει -όπως εκεί πιστεύουν ότι θα κάνει- τότε με μια αυξημένη πρόταση ίσως καταφέρει να αποκτήσει τον Μαέ. Θα πρέπει ωστόσο να ανέβει σημαντικά από το 1 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό