24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πιλοτικό πρόγραμμα κινητικότητας 500 ανέργων για εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα από την Π. Δυτικής Μακεδονίας στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης

Ειδήσεις Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣΠιλοτικό πρόγραμμα κινητικότητας 500 ανέργων για εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ «ΤΟΜΕΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ»

ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ:3.2 «ΑΠ3 – Τόνωση των πολιτικών απασχόλησης (προγράμματα επιχειρηματικής κατάρτισης, μικροπιστώσεις για επιχειρηματικά σχέδια ανέργων κλπ.)»

ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Πιλοτικό πρόγραμμα κινητικότητας 500 ανέργων για εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΛΕΙ

Τον παρακάτω δυνητικό δικαιούχο ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣγια την υποβολή προτάσεων πράξεων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του άξονα Προτεραιότητας 3 του ΤΠΑ.

Ως δυνητικοί δικαιούχοι θεωρούνται και όσοι φορείς έχουν συνάψει σχετικό έγγραφο με τον παραπάνω αναφερόμενο (προγραμματική σύμβαση ή έγγραφο αρμοδίου οργάνου για την πρόθεση υλοποίησης του έργου). Σε αυτή την περίπτωση η πρόταση υποβάλλεται από τον φορέα που έχει/θα αναλάβει την υλοποίηση της πράξης.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας με δράσεις παροχής οικονομικών κινήτρων για τη γεωγραφική κινητικότητα των ανέργων εργατών γης από την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους προς άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η παροχή οικονομικών κινήτρων των ανέργων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αποτελεί μία από τις περιοχές με την υψηλότερη ανεργία στη χώρα. Στη συγκεκριμένη περιοχή αρκετοί άνθρωποι είτε δεν μπορούν να βρουν εργασία, είτε εργάζονται περιστασιακά. Επιπλέον, ο πρωτογενής τομέας απασχολεί εποχικά ένα υψηλό ποσοστό εργαζομένων που μετά την ολοκλήρωση της εποχικής αγροτικής εργασίας, δυσκολεύονται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με αποτέλεσμα να παραμένουν άνεργοι μέχρι την επόμενη αγροτική περίοδο. Δεδομένων των αυξημένων αναγκών σε εργάτες γης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης για τη συγκομιδή της ελιάς, που πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιανουάριο, καθώς και της αδυναμίας κάλυψης των αιτούμενων θέσεων από τους εγγεγραμμένους ανέργους στις κατά τόπους Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ, κρίνεται αναγκαία η παροχή οικονομικών κινήτρων για τη γεωγραφική κινητικότητα ανέργων από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας -περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους- προς στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης Η δράση θα περιλαμβάνει επιχορήγηση ποσού για έξοδα μετακίνησης και έξοδα μετεγκατάστασης. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ συνολικά για τα έξοδα μετακίνησης και στο ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ μηνιαίως, για τα έξοδα μετεγκατάστασης. Η διάρκεια της δράσης είναι τέσσερις (4) μήνες, από Οκτώβριο 2023 έως και Ιανουάριο 2024. Η μέγιστη δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος, θα ανέλθει συνολικά έως του ποσού των εξακοσίων είκοσι πέντε χιλιάδων (625.000,00€) ευρώ και οι θέσεις των ωφελούμενων στις 500.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό