19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πιθανό χτύπημα σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν είναι μεταξύ των επιλογών των Ισραηλινών και έχει τεθεί στο τραπέζι ως απάντηση μετά τις ιρανικές επιθέσεις το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή πληροφοριών της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας, Μοσάντ.

Ο Ζοχάρ Πάλτι μίλησε στο Sky News σχετικά με το ποιες επιλογές έχει το Ισραήλ να απαντήσει στο Ιράν. Ερωτηθείς εάν όλα ήταν στο τραπέζι, μεταξύ άλλων και μια επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, ο κ. Πάλτι είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία. Όλα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα, για το αν αυτό περιλαμβάνει πυρηνικές εγκαταστάσεις, είπε: «Συμπεριλαμβανομένων των πάντων».

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν έκλεισε προσωρινά τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις την Κυριακή για «λόγους ασφαλείας» και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας κράτησε μακριά τους επιθεωρητές του για δύο ημέρες.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι απέναντι σε αυτού του είδους την επιθετικότητα», δήλωσε την Τρίτη ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Το Ιράν, πρόσθεσε, δεν θα μείνει «ατιμώρητο».

«Το Ισραήλ δεν θέλει το Ιράν να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί να επιτεθεί σε ισραηλινό έδαφος ως απάντηση σε ένα ισραηλινό χτύπημα κατά των ιρανικών συμφερόντων σε μια τρίτη χώρα», δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι στους NYT. Ωστόσο, πρόσθεσαν, «το Ισραήλ δεν θέλει και δεν μπορεί να αντέξει μια μεγάλη σύγκρουση με το Ιράν, την ώρα που συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα και έχει αψιμαχίες με τους πληρεξούσιους του Ιράν κατά μήκος των συνόρων του».

Τα μέλη του Πολεμικού Συμβουλίου του Ισραήλ εξετάζουν επιλογές τόσο ισχυρές ώστε να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στο Ιράν ότι τέτοιες επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες, αλλά όχι τόσο δυνατές ώστε να προκαλέσουν μια μεγάλη κλιμάκωση, αναφέρουν οι ΝΥΤ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό