20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τεχνικά ζητήματα που έχουν εμποδίσει την ενεργοποποίηση της πλατφόρμας για τα καύσιμα, επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι εκτιμάει πως «είμαστε πάρα πολύ κοντά την επόμενη εβδομάδα να ανοίξει». 

Όπως είπε, η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ανατιμήσεων, ο πρωθυπουργός έχει θέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει συνδιαμορφώσει μια στρατηγική και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  έχει πάρει οδηγία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ώστε τέλος Μαΐου να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, για μια σημαντική στήριξη των ευρωπαίων πολιτών, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των ανατιμήσεων. Καμιά χώρα από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στο σύνολό του  το πρόβλημα. Παράλληλα, επειδή οι δυσκολίες των πολιτών είναι μεγάλες, επειδή οι δυσκολίες εντείνονται, η χώρα επεξεργάζεται και το δικό της σχέδιο, για να έρθει να προσθέσει στη στήριξη που έχουμε δώσει μέχρι τώρα», εξήγησε, τονίζοντας πως δεν είναι ακόμα σε θέση να προχωρήσει σε ανακοινώσεις καθώς δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί το περιεχόμενο της πολιτικής που θα ακολουθηθεί. 

«Η στήριξη που επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα είναι μια αποφασιστική παρέμβαση εκεί που κυρίως είναι το πρόβλημα, στη ρίζα των ανατιμήσεων. Όταν αυτή συγκεκριμενοποιηθεί και έχουμε κάτι ουσιαστικό και συγκεκριμένο να πούμε στον κόσμο, θα το πούμε με πολύ μεγάλη σαφήνεια», υπογράμμισε. 

 Σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ο Απρίλης είναι ένας μήνας, που η κυβέρνηση εφαρμόζει πολλά μέτρα για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. «Έχουμε το διπλασιασμό στη στήριξη σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια, στην πολιτική για τα καύσιμα, και στην ενίσχυση στους πιο ευάλωτους οικονομικά, τα 200 ευρώ, που θα δοθούν  λίγο πριν το Πάσχα, για την ανακούφιση από τις ανατιμήσεις ώστε να δώσουν μία διέξοδο, για ν’ ανταποκριθεί ο κόσμος σε ανάγκες, που τις γιορτινές μέρες είναι πιο έντονες», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα είναι μια σημαντική ενίσχυση του εισοδήματος. «Το επόμενο διάστημα, καθώς προχωράμε προς την 1η Μαΐου θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις που θα προσδιορίζουν το ύψος του κατώτατου μισθού. Θα είναι η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022», δήλωσε, αναγνωρίζοντας πως οι μισθοί στη χώρα είναι χαμηλοί, κάτι που «δημιουργεί δυσκολίες όχι μόνο λόγω της συγκυρίας τώρα, αλλά δημιουργεί δυσκολίες στην εξέλιξη της ζωής των ανθρώπων, στα νέα ζευγάρια, που θέλουν να παντρευτούν, που θέλουν να κάνουν οικογένεια, που θέλουν να ζήσουν καλύτερα».

Ο κ.Οικονόμου διαπιστώνοντας ότι η νέα γενιά χρειάζεται στήριξη, υποστήριξε ότι θα αποτελέσει τον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα. «Θα συνεχίζουμε τη  πολιτική μας που δημιούργησε θέσεις εργασίας, που αντιλαμβάνεται τα βασικά προβλήματα της νέας γενιάς, σε ότι αφορά για παράδειγμα τη στέγαση. Ήδη, με το  νόμο που ψηφίστηκε για τον ΟΑΕΔ γίνονται τα πρώτα βήματα. Το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώσουμε ένα σχέδιο ενίσχυσης της πολιτικής στέγης για τη νέα γενιά», είπε. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό