20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πιάστηκαν στα χέρια Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι σε σύνοδο στην Τουρκία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας Ουκρανός εκπρόσωπος γρονθοκόπησε στο πρόσωπο έναν Ρώσο εκπρόσωπο κατά τη διάρκεια μιας συνόδου των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ουκρανός κρατούσε μία ουκρανική σημαία πίσω από την επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξής με βίντεο, προκειμένου να κάνει «photobomb» και να περάσει ένα φιλοουκρανικό μήνυμα. Τότε, ο Ρώσος εκπρόσωπος του άρπαξε τη σημαία, με τον Ουκρανό να τον χτυπά.

A Ukrainian delegate was captured on punching a Russian official during a governmental conference in Turkey.

The Russian had snatched the Ukrainian flag from the delegate as he was holding it up behind another Russian official during a interview ⤵️ pic.twitter.com/DL7bxIozrN

— Al Jazeera English (@AJEnglish) May 5, 2023

Ο Ολεκσάντρ Μαρικόβσκι δημοσίευσε ένα βίντεο με τον ίδιο να χτυπά τον Ρώσο και να ξαναπαίρνει τη γαλαζοκίτρινη σημαία στη σελίδα του στο Facebook την Πέμπτη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Τουρκία, σε διάδρομο του κτιρίου του κοινοβουλίου στην Άγκυρα, όπου γινόταν η σύνοδος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ορισμένοι Ουκρανοί αντιπρόσωποι μάλωναν με αξιωματικούς ασφαλείας που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν καθώς έκαναν μια διαμαρτυρία, φωνάζοντας και κρατώντας τις σημαίες τους δίπλα στην επικεφαλής εκπρόσωπο της Ρωσίας καθώς προσπαθούσε να μιλήσει στη συνέλευση.

A scuffle broke out between Ukrainian and Russian delegates at a meeting of the Parliamentary Assembly of the Black Sea Economic Cooperation (PABSEC) in Türkiye’s capital Ankara

Tensions boiled over after Ukrainians interrupted a Russian official’s speech👇 pic.twitter.com/AzZiQi2B6L

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) May 4, 2023

Εικόνες από την αναταραχή ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και ο Μουσταφά Σεντόπ, επικεφαλής του κοινοβουλίου, εξέδωσε μια σκληρή επίπληξη.

«Καταδικάζω αυτή τη συμπεριφορά που διαταράσσει το ειρηνικό περιβάλλον που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία», είπε.

Ενώ οι εκπρόσωποι των 13 χωρών του ΟΣΕΠ συναντήθηκαν, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνέχισαν να επιτίθενται στην ουκρανική πρωτεύουσα. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου, ο οποίος έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος Ουκρανίας, έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια από τα σπίτια τους.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό