16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πεφάνη για #MeToo: «Δεν είμαι σε θέση να μοιράζω συγχωροχάρτια. Τον πρώτο λόγο τον έχει το κοινό»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Βάνα Πεφάνη παραχώρησε συνέντευξη και υπήρξε άκρως αποκαλυπτική σχετικά με το ελληνικό #ΜeToo, ενώ έκανε μάλιστα λόγο και για όλους εκείνους τους ηθοποιούς, που έχουν κατηγορηθεί για κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο της υποκριτικής. 

Την έχουμε αγαπήσει πολύ όχι μόνο μέσα από τους ρόλους που έχει ενσαρκώσει, αλλά και μέσα από σειρές που έχει γράψει και έχει σκηνοθετήσει , μιας και είναι είναι πολυπράγμων και ασχολείται με διάφορα πράγματα στον χώρο του θεάματος.

Η Βάνα Πεφάνη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και υπήρξε άκρως εξομολογητική σχετικά με τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο της υποκριτικής, ενώ δεν δίστασε να πει και την γνώμη της για όλους εκείνους που έχουν κατηγορηθεί, αν τυχόν στον μέλλον, αν αθωωθούν επιστρέψουν στον χώρο του θεάματος. Η Βάνα Πεφάνη δεν βάζει τον εαυτό της σε κανέναν ρόλο δικαστή και σημειώνει πώς είναι δουλειά του κοινού, τον αν θα αγκαλιάσει πάλι τους συγκεκριμένους ηθοποιούς ή όχι.

Δύσκολες συμπεριφορές και περιστατικά βίας υπήρχαν πάντοτε στο θέατρο;

Ναι, παλαιότερα απ’ ό,τι έχω ακούσει, ήταν και πιο συχνές. Ευτυχώς για μένα δεν τις πρόλαβα.

Συναντήσατε τέτοιου είδους συμπεριφορές; Απαιτητικές συνεργασίες και δύσκολους ανθρώπους;

Εννοείται. Οι απαιτητικές συνεργασίες είναι το σύνηθες στην δουλειά μας. Αλλά αυτό δεν σε ενοχλεί αντίθετα το επιζητάς Η απαίτηση να γίνεσαι καλύτερος εσύ και η δουλειά στην οποία συμμετέχεις είναι δώρο, φτάνει να μην σε θίγει, να μην σε πληγώνει και να μην έχει στόχο να σε ισοπεδώσει σαν άνθρωπο. Το θέατρο δυστυχώς κάποιες φορές γίνεται τόπος επίδειξης ισχύος από ανθρώπους με βαθιά και άλυτα προσωπικά προβλήματα.

Αυτά τα πρόσωπα που κατηγορούνται θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία στον χώρο αν αθωωθούν;

Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, δεν είμαι σε θέση να μοιράζω συγχωροχάρτια και σίγουρα στη δουλειά μας, τον πρώτο ρόλο τον παίζει το κοινό. Ο κόσμος θα αποφασίσει αν θα θελήσει ξαναδεί, αυτούς τους ανθρώπους.

Μόνο η υποκριτική ήταν στα σχέδιά σας;

Μπήκα στο θέατρο χωρίς σχέδια, χωρίς επίγνωση γι’ αυτή τη δουλειά. Η διάθεση εξερεύνηση’ ορίζει τα βήματά μου και όχι ο σχεδιασμός ή η οργάνωση. Μ’ αρέσει να δρω συλλογικά και να ανακαλύπτω διαρκώς τον εαυτό μου μέσα από διαφορετικές συνθήκες –

Από την τηλεόραση γιατί κάνετε μεγάλες παύσεις;

Την τηλεόραση την αγαπώ σαν μέσο, θέλω να υπάρχω σ’ αυτήν όταν υπάρχει κάποιος ρόλος που μπορώ να δημιουργήσω κάτι, αρνούμαι να το κάνω μόνο βιοποριστικά. Φέτος παρ’ όλο που ο ρόλος μου δεν είναι μεγάλος, είχε υποκριτικό ενδιαφέρον για μένα και γι’ αυτό επέστρεψα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό