24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πετυχημένη… μερικώς η εκτόξευση του σούπερ πυραύλου του Ελον Μασκ (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ εκτοξεύτηκε στις τρεις το μεσημέρι ώρα Ελλάδας από τις εγκαταστάσεις της Space X, της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ, στο Τέξας. Ο πύραυλος μετά την προηγούμενη αποτυχημένη του εκτόξευση τον περασμένο Απρίλιο εκτοξεύτηκε ομαλά και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος αφού το σκάφος Starship που μετέφερε αποσπάστηκε από τον πύραυλο και ξεκίνησε την πτήση του για να βγει στο Διάστημα και να πραγματοποιήσει μια σύντομη βόλτα έξω από τη Γη πριν επιστρέψει στη βάση του.

Ο πύραυλος υπόσχεται επανάσταση στη διαστημική βιομηχανία αφού θα μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερα φορτία από αυτά που μεταφέρουν οι σημερινοί πύραυλοι και σε μεγαλύτερες αποστάσεις από αυτές που το κάνουν οι σημερινοί πύραυλοι με αξιοσημείωτα μικρότερο κόστος. Με αυτούς τους πυραύλους θέλει ο Έλον Μασκ εκτός των άλλων να δημιουργήσει αποικίες ανθρώπων στον Άρη.

Τα στελέχη της Space X ανακοίνωσαν λίγα λεπτά μετά απελευθέρωση του Starship από τον πύραυλο ότι χάθηκε το σήμα επικοινωνίας και πιθανότατα το δεύτερο μέρος της δοκιμής δεν θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Παρόλα αυτά δηλώνουν εξαιρετικά ευχαριστημένοι αφού μετά την αποτυχία της πρώτης δοκιμής που είχε οδηγήσει μάλιστα σε έκρηξη που κατέστρεψε τον πύραυλο και προκάλεσε ζημιές στην πλατφόρμα εκτόξευσης όλα πήγαν όπως έπρεπε όσον αφορά τουλάχιστον το κομμάτι της εκτόξευσης που θεωρείται το πιο δύσκολο και κρίσιμο σε αυτή την διαδικασία.

Παρά το γεγονός ότι ο πύραυλος εξερράγη πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού μετά την απελευθέρωση του σκάφους το οποίο επίσης πιθανότατα καταστράφηκε οι άνθρωποι της Space X υποστηρίζουν ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται βήμα βήμα και έτσι κάθε δοκιμή που είναι πιο πετυχημένη από την προηγούμενη αποτελεί θετικό σημάδι και ότι όπως έμαθαν πράγματα και έκαναν βελτιώσεις στο όλο σύστημα μετά την πρώτη αποτυχία έτσι και τώρα θα δουν τι δεν πήγε καλά  για να το διορθώσουν στην επόμενη δοκιμή με στόχο να ολοκληρωθούν οι δοκιμές όσο το δυνατόν συντομότερα και να ξεκινήσουν τα επίσημα δρομολόγια τόσο στη μεταφορά φορτίων όσο και σε επανδρωμένες αποστολές. Αναμένονται φυσικά και αναρτήσεις του Ελον Μασκ για την δοκιμή που θα δώσουν τον τόνο για την συνέχεια.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό