24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πετυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού πυρηνικού πυραύλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως διενήργησε πετυχημένη δοκιμή πυρηνικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Tass.

«Στο Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, το πλήρωμα του πυραυλικού σχηματισμού Yoshkar-Ola πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκτόξευση μάχης ενός κινητού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στερεού καυσίμου PGRK Yars εξοπλισμένου με πολλαπλή κεφαλή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικές κεφαλές έφτασαν στην καθορισμένη περιοχή του πεδίου βολής Kura στην Καμτσάτκα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι σκοπός της εκτόξευσης ήταν να επιβεβαιωθούν τα τακτικά, τεχνικά και πτητικά χαρακτηριστικά του πυραυλικού συστήματος. Σύμφωνα με το υπουργείο, «όλα τα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί ολοκληρώθηκαν πλήρως».

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι οι Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτού του γεγονότος, επεξεργάστηκαν τη διαδικασία για την αναδιάταξη της πυροβολαρχίας εκτόξευσης Yars PGRK σε απομακρυσμένη περιοχή με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκτόξευσης.

Πούτιν: Κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε απευθύνει την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους στην ελίτ της Ρωσίας, ενημερώνοντάς την για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας, καθώς και για τη σχέση της με τη Δύση.

Ξεκινώντας την ομιλία του στο ρωσικό κοινοβούλιο τόνισε ότι «η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υποθέσεις».

Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη Ρωσία εκ των έσω και τόνισε πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι πολίτες υποστήριξαν πριν από δύο χρόνια την απόφασή του να στείλει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

«Σήμερα, που η πατρίδα μας υπερασπίζεται την κυριαρχία και την ασφάλειά της και προστατεύει τις ζωές των συμπατριωτών μας στο Ντονμπάς και τη Νοβοροσία (περιοχές της Ουκρανίας που η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει προσαρτήσει), ο αποφασιστικός ρόλος σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα ανήκει στους πολίτες μας, στην ενότητά μας, στην αφοσίωση στην πατρίδα μας και στην ευθύνη για την τύχη της», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση υποστηρίχθηκε από την απόλυτη πλειοψηφία του ρωσικού λαού», ενώ τόνισε ότι «παρ’ όλες τις δοκιμασίες και την πικρία των απωλειών, ο λαός είναι ανυποχώρητος σε αυτήν την επιλογή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό