16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πετρολούλ 2-0: Άρεσε το τριφύλλι, περισσότερο απ’ όλους ο Τζούριτσιτς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Πετρολούλ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας του με τον Γιοβάνοβιτς να δίνει χρόνο συμμετοχής κυρίως σε παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ έως τώρα ενώ ο Τζούριτσιτς στα 45′ πρώτα λεπτά με το τριφύλλι στο στήθος έδειξε εξαιρετικά στοιχεία.

Σε ένα φιλικό παιχνίδι που το ζητούμενο ήταν να πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που έως τώρα δεν είχαν παίξει πολύ και δεν αγωνίστηκαν καθόλοι οι Αϊτόρ, Σπόραρ, Ιωαννίδης, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Μπερνάρ μεταξύ άλλων ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Πετρολούλ και άρεσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ενώ εξαιρετικός ήταν ο Φίλιπ Τζούριτσιτς στα πρώτα 45λεπτά που πήρε στα πόδια του με το τριφύλλι στο στήθος με τον Σέρβο μέσο να έχει αρκετές ωραίες εμπνεύσεις, κάθετες πάσες και δοκάρι.

Σκόρερ των πράσινων ήταν οι Βέρμπιτς και Βαγιαννίδης, πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ενώ το τριφύλλι είχε και τρία δοκάρια καθώς πλην του Τζούριτσιτς άτυχοι στάθηκαν και οι Γερεμέγεφ, Μπιλάλ με το κάθετο δοκάρι να σταματάει τις προσπάθειες τους.

Το τριφύλλι παρατάχθηκε με ένα 4-3-3 με τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα έπαιξαν οι Κώτσιρας, Σιδεράς, Μάγκνουσον και Μλαντένοβιτς. Στην τριάδα των χαφ βρέθηκαν οι Τσόκαϊ, Τσέριν, και Τζούριτσιτς με τους Παλάσιος, Βέρμπιτς να παίζουν στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα και τον Γερεμέγεφ στην κορυφή.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μουδιασμένα το παιχνίδι και άρχισε να ανεβάζει την απόδοση του μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών. Στο 14′ απείλησε με τον Παλάσιος αλλά ο Ζίμα μπλόκαρε τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό είχε μέσα σε ένα λεπτό δύο δοκάρια.

Αρχικά μετά από κάθετη πάσα ο Γερεμέγεφ έκανε το διαγώνιο πλασέ με τη μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίμα. Εν συνεχεία οι πράσινοι έκλεψαν τη μπάλα με το Σουηδό φορ που έδωσε στον Τζούριτσιτς. Ο Σέρβος στο ύψος της μεγάλης περιοχής σήκωσε το κεφάλι, έκανε το σουτ με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Ρουμάνοι απείλησαν στο 17′ με τον Πέτροβιτς να βγαίνει τετ α τετ αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε τη μπάλα. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 23′ όταν οι πράσινοι έκρυψαν τη μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Βέρμπιτς, αυτός έκανε ωραία ενέργεια και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας αλλά χωρίς να μπορεί να γίνει εκ νέου απειλητικός για την εστία της Πετρολούλ ενώ στο 44′ ο Τσέριν αντικαταστάθηκε προοληπτικά από τον Τρουϊγιέ καθώς είχε δεχτεί ένα χτύπημα.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε. Οι πράσινοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι παρά τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς. Στο 72′ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει το 2-0 αλλά το πλασέ του Μπιλάλ σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 77′ όμως και πάλι οι πράσινοι άλλαξαν ωραία τη μπάλα, ο Βαγιαννίδης πάτησε περιοχή, και ήταν ο τελικός αποδέκτης της πάσας του Καμπετσή και με σουτ διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ δύο λεπτά αργότερα όταν ο Καλοσκάμης υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα, έκανε το πλασέ αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο πάνω από την εστία της Πετρολούλ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι (63′ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (63′ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (70′ Κάτρης), Μάγκνουσον (63′ Φικάι), Μλαντένοβιτς (63′ Χουάνκαρ), Τσόκαϊ (63′ Ζέκα), Τσέριν (44′ Τρουιγιέ), Τζούριτσιτς (46′ Φρόκου, 70′ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (63′ Καμπετσής), Βέρμπιτς (63′ Καλοσκάμης), Γερεμέγεφ (70′ Μπιλάλ).

ΠΕΤΡΟΛΟΥΛ: Ζίμα, Ντούα (60′ Χάνκα), Παπ, Γκαρούτι, Τίκου, Ντιομάντε, Τζέφερσον, Μούσι (65′ Ραντουλέσκου), Ζαίρ, Γκροζάβ, Πέτροβιτς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό