24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Περιμένοντας αγωνιωδώς τον Λιβάι Γκαρσία και όσα φέρνει με την επιστροφή του

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία περίοδο που ο Ματίας Αλμέιδα ήλπιζε ότι όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ θα είναι διαθέσιμοι, το πρόβλημα του Γκαρσία έρχεται να γεμίσει ανησυχία την ομάδα αλλά και προσμονή να μην είναι τόσο σοβαρό όσο θα μπορούσε λόγω του ευαίσθητου της περιοχής.

Πάνω που ο Ματίας Αλμέιδα ζούσε με την πεποίθηση και μαζί την προσμονή ότι με την επιστροφή της ομάδας στην αγωνιστική δράση θα είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές παρόντες, ήρθαν τα άσχημα μαντάτα από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο για να ορθώσουν και πάλι εμπόδια στην προσπάθειά της ΑΕΚ να διατηρηθεί συμπαγής και πλήρης.

Ύστερα από πολύμηνη ταλαιπωρία με δύο διαδοχικούς, ιδιαίτερα δύσκολους μυϊκούς τραυματισμούς, ο Λιβάι Γκαρσία επιστρέφει εσπευσμένα την Τετάρτη (22/11) στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει στους κοιλιακούς και κατά πόσο τελικά σχετίζεται με αυτούς.

Οι συμπατριώτες του ήταν… μαρτυριάρηδες σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που η ΑΕΚ θέλει να εφαρμόζει πάνω στα ιατρικά ζητήματα, φανερώνοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο διεθνής επιθετικός και το οποίο λογικό είναι να οδηγεί σε ανησυχητικούς συνειρμούς.

Στην ΑΕΚ θέλουν να ελπίζουν ότι οι ενοχλήσεις αυτές που ο ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει αρχίζουν και τελειώνουν σε ένα χτύπημα που είχε δεχθεί στη συγκεκριμένη περιοχή στον αγώνα κόντρα στη Μαρσέιγ, μέσω του οποίου δημιουργήθηκε ένας μώλωπας που ταλαιπωρούσε τον Γκαρσία, αλλά παρόλα αυτά δεν φαινόταν τόσο σοβαρός για να μην ταξιδέψει στην πατρίδα του για να ενταχθεί στην εθνική ομάδα της χώρας.

Όπως ενημέρωσαν οι άνθρωποι του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ο Λιβάι έχει υποβληθεί σε μια απλή ακτινογραφία, η οποία βάσει της δικής τους γνωμάτευσης δείχνει ταλαιπωρία στην περιοχή των κοιλιακών.

Όμως για την ΑΕΚ αυτή δεν μπορεί να αποτελεί παρά μία γενικευμένη εκτίμηση που ασφαλώς κρατάει όλους σε αγωνία ενόψει της επιστροφής του ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα.

Προφανώς και κανείς δεν θέλει να σκέφτεται ότι ο Γκαρσία θα περάσει δυσκολίες σαν κι αυτές που αντιμετώπισαν πέρυσι ο Τσούμπερ κι ο Γκατσίνοβιτς (οι οποίοι υπεβλήθησαν σε επεμβάσεις), όμως η περιοχή των κοιλιακών είναι μια πολύ ευαίσθητη συνθήκη για κάθε ποδοσφαιριστή και πρέπει να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος προκειμένου να αποδειχθεί αν υπάρχει όντως κάποιου είδους ζημιά και το μέγεθος αυτής.

Είναι κάτι που θα γνωρίζουμε το αργότερο έως την Παρασκευή (24/11) όταν και θα υπάρχει εικόνα για το αν ο Γκαρσία θα πρέπει να μείνει εκτός δράσης, αρχής γενομένης από το ματς της ερχόμενης Κυριακής στα Γιάννενα (26/11,17:00), κόντρα στον ΠΑΣ.

Κατά τα άλλα, όλα δείχνουν πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν μόνο επιστροφές κι όχι άλλες απώλειες ή παράταση απουσιών, όπως εκείνες των Γιόνσον, Ρότα, Άμραμπατ, Ζίνι, Χατζισαφί που ήταν και οι πιο πρόσφατες.

Όλοι οι προαναφερθέντες αναμένεται να μπουν διαδοχικά στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας ενώ προφανώς ο Αλμέιδα σταυρώνει τα δάχτυλά του να επιστρέψουν δίχως επιπρόσθετα προβλήματα οι αρκετοί διεθνείς της ΑΕΚ που απουσιάζουν για τις υποχρεώσεις που έχουν με τις εθνικές ομάδες των πατρίδων τους.

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό