21.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επικοινωνήσει με τον Ζελένσκι

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, συνομίλησε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σημειώνοντας πως θα επικοινωνήσει με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι όταν παρουσιαστεί η κατάλληλη στιγμή. Αυτό γνωστοποίησε ένας Γάλλος διπλωμάτης που ήταν παρών στις συναντήσεις.

Μάλιστα, ο Κινέζος πρόεδρος σημείωσε ότι η πολιτική της Κίνας αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η «προώθηση της ειρήνης και του διαλόγου». Επιπλέον, τόνισε πως η ύψιστη προτεραιότητα είναι να ενθαρρύνει την κατάπαυση του πυρός και να τερματιστεί ο πόλεμος.

Στη συνάντηση που είχε με τον Μακρόν και την φον ντερ Λάιεν, ο Σι τόνισε ότι οι σχέσεις Κίνας-ΕΕ δεν κατευθύνονται, δεν εξαρτώνται ούτε ελέγχονται από κανένα τρίτο μέρος, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Από τη μεριά του, ο Μακρόν «άσκησε πίεση επί του Σι Τζινπίνγκ να μην προσφέρει τίποτε στην Ρωσία που θα χρησιμεύσει στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας», ενώ οι δυτικές χώρες ανησυχούν για την ενδεχόμενη αποστολή όπλων από την Κίνα στην Ρωσία.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Κομισιόν, δήλωσε ότι ενθάρρυνε τον Κινέζο πρόεδρο να επικοινωνήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Απαντούσε σε ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με το αν είναι ρεαλιστικό το Πεκίνο να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο που διεξάγει η Μόσχα στην Ουκρανία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό