23.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Περιμένει αποφασιστική δράση μετά το περιστατικό στη Στοκχόλμη

Ειδήσεις Ελλάδα

Την αποφασιστική δράση της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι περιμένει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ύστερα από το περιστατικό στη Στοκχόλμη κατά το οποίο ένα ομοίωμα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν κρεμάστηκε από τα πόδια.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σημείωσε πως η Σουηδία «δεν μπορεί να ξεφεύγει από τις ευθύνες της» καταδικάζοντας μόνο το περιστατικό. «Οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης προσπαθούν να αποτρέψουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η Σουηδία είτε θα υποκύψει σε αυτούς είτε θα κρατήσει τις υποσχέσεις της», συμπλήρωσε.

Ο Τσαβούσογλου κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνομιλεί με τη Σουηδία και τη συνυποψήφιά της, την Φινλανδία, στην προσπάθεια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, προαναγγέλλοντας ότι σύντομα θα έχουν συνάντηση.

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ δήλωσε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία είναι σημαντικές και καταδίκασε το περιστατικό ως αναίσχυντο. «Η κυβέρνηση κατανοεί ότι η Τουρκία αντιδρά», ανέφερε σε δήλωσή του. «Η εφαρμογή του μνημονίου συνεχίζεται».

Σημειώνεται ότι ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ουλφ Κρίστερσον, χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «εξαιρετικά σοβαρή» κι τη θεωρεί δολιοφθορά κατά της αίτησης ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν γνώριζε το περιστατικό μέχρι να τελειώσει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα για το εν λόγω περιστατικό, αφότο ο δικηγόρος του Ερντογάν υπέβαλε νομικό αίτημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό