15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα με λιαστές ντομάτες και σπανάκι

Ειδήσεις Ελλάδα

Υλικά

500 γρ Σπαγγέτι Νο6

35 γρ αλάτι

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

500 γρ γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

10 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε στικς

2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)

80 ml λευκό κρασί ή ούζο

2 χούφτες σπανάκι baby

½ λεμονιού το χυμό

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι

½ λεμονιού το ξύσμα

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Τα στραγγίζουμε (κρατάμε 1 κούπα από το ζωμό), ραντίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και τα αφήνουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια/δυνατή ένταση 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα σκόρδα, τις καυτερές πιπεριές και σβήνουμε αμέσως με το λευκό κρασί.

Όταν εξατμιστεί (μετά από 2 λεπτά περίπου) προσθέτουμε τα Σπαγγέτι Νο6, το σπανάκι, το χυμό λεμονιού, ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι και το ζωμό των ζυμαρικών.

Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και βγάζουμε το τηγάνι από την εστία.

Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο λεμόνι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό