16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πεντάστεροι Ιωαννίδης και Παναθηναϊκός στη Λαμία, κορυφή και 5/6 στα play-off

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα σωστά, διέλυσε με χαρακτηριστική άνεση με 5-0 τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» κι είχε έναν… δαιμονισμένο Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, μοίρασε μία ασίστ και έφτιαξε άλλο ένα γκολ για το «τριφύλλι».

Δύο γκολ πέτυχε και ο Τάσος Μπακασέτας, σκόρερ χρίστηκε και ο Βενιαμίν Βέρμπιτς, ενώ υπάρχει αγωνία για τον τραυματισμό του Μπερνάρ, με τον Βραζιλιάνο να αποχωρεί στο 20′ με ενοχλήσεις. Ξανά στην κορυφή η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, εν αναμονή του Άρης – ΑΕΚ (21/04, 19:30) και του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (21/04, 20:30).

Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη του «τριφυλλιού» στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει σε επίπεδο playoffs, μία συγκομιδή που αποτελεί την καλύτερη σε σχέση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του, στο πλαίσιο της τελικής μάχης για τον τίτλο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος στο 5ο μόλις λεπτό, με τον Κοσέλεφ να αποκρούει το σουτ του Μπακασέτα, με τη Λαμία να πιέζει καλά και να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα του Τερίμ. Οι «πράσινοι» ήταν άκρως κυνικοί, ο Φώτης Ιωαννίδης δημιουργούσε φάσεις κυριολεκτικά από το… τίποτα κι έτσι ήρθε και το πρώτο γκολ στο 23′.

Ο Έλληνας φορ ελίχθηκε υπέροχα με την μπάλα, την μοίρασε στα δεξιά για τον Λημνιό, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι, με τον Βέρμπιτς να έρχεται στην επαναφορά και με την πρώτη του επαφή με την μπάλα την στέλνει στα δίχτυα. Ο Σλοβένος εξτρέμ είχε περάσει τρία λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο και αντικατέστησε τον Μπερνάρ, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

Ο Ιωαννίδης έκανε… ό,τι ήθελε απέναντι στην άμυνα της Λαμίας κι αφού δεν βρήκε δίχτυα από πλάγια θέση στο 36′, «σέρβιρε» για το 2-0 στο 45′. Μετά από συναρπαστική του ενέργεια από τα δεξιά, γύρισε για τον Μπακασέτα ο οποίος πλάσαρε για το δεύτερο γκολ της ομάδας του Τερίμ.

Φώτης Ιωαννίδης… και σε ρόλο «εκτελεστή»

Στην αρχή του δευτέρου 45λεπτου υπήρξε ένα πράσινο «πάρτι», τόσο στο χορτάρι, όσο και στην κερκίδα. Ο… χορός των γκολ άρχισε στο 54′, με τον Ιωαννίδη μετά τα δύο γκολ που «έφτιαξε» να βάζει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μπακασέτα.

Ο Βέρμπιτς, που ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, στο 57′ πέρασε με υπέροχη ντρίμπλα τον Βασιλαντωνόπουλο, το σουτ του Λημνιού ανακόπηκε δύο φορές, αλλά ο Μπακασέτας ήρθε από πίσω και ευστόχησε για το 4-0 του Παναθηναϊκού. Ο Ιωαννίδης δεν είχε ολοκληρώσει το… ρεσιτάλ του και στο 61′ αφού νίκησε σε μονομαχία τον Άνταμ Τζανετόπουλο βγήκε ολομόναχος απέναντι στον Κοσέλεφ, διατήρησε την ψυχραιμία του και πλάσαρε για το 5-0.

Η Λαμία πίεσε στα τελευταία λεπτά για να βρει το γκολ της… τιμής, όμως ο Γιούρι Λοντίγκιν απέκρουσε αρχικά το γυριστό σουτ του Τσιλούλη (83′) και αφετέρου το δυνατό διαγώνιο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (46′ Σίντκλεϊ), Τζανετόπουλος, Κορνέζος (62′ Στάνκο), Βασιλαντωνόπουλος, Λέικ (46′ Μαρτίνεθ), Τζανδάρης (62′ Κοντονίκος), Νούνιες, Τσιλούλης, Σλίβκα, Μάλτσι (77′ Τσούκαλος).Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (63′ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Ακαϊντίν (63′ Βιλένα), Κώτσιρας, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ (22′ Βέρμπιτς), Μπακασέτας (63′ Μαντσίνι), Λημνιός, Ιωαννίδης (71′ Σπόραρ).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό