20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πελατεία – ΤΟ ΒΗΜΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Να είμαστε ειλικρινείς. Αν εκπρόσωποι του ναζισμού σήμερα επί της γης θεωρούνται ο Στίγκας, ο Κασιδιάρης, οι «Σπαρτιάτες» και οι υπόλοιποι σαρδανάπαλοι, τότε ο Φύρερ θα πρέπει να τραβάει τα μαλλιά του στην Κόλαση όπου υποθέτω δοκιμάζεται.

Εκτός αν διαθέτει υψηλή αίσθηση του χιούμορ, κάτι που ουδείς του είχε διακρίνει όσο βρισκόταν εν ζωή.

Αν μάλιστα η «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» με τον «μαχόμενο δικηγόρο» επικεφαλής καταφέρει «να τσακίσει τον φασισμό σε κάθε γειτονιά», τότε τι νομίζετε ότι θα μείνει στον ακατονόμαστο για να κάνει τη δουλειά του; Κάτι ρετάλια. Κι άντε μετά να βρει καλύτερους εκπροσώπους στην εποχή μας.

Ετσι εκεί που κάποτε στροβιλίζονταν τα Πάντσερ, εκεί που εφορμούσαν τα Waffen SS, εκεί που παρήλαυναν τα Sturmabteilung, οι σημερινοί επίγονοι του Τρίτου Ράιχ θα τσακώνονται για την κρατική επιχορήγηση.

Α, και για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη.

Να θυμίσω σε όσους ανησυχούν ελαφρώς καθυστερημένα πως ο Κασιδιάρης ήταν υποψήφιος στον ίδιο δήμο και το 2019, αν και δικαζόταν ήδη κατηγορούμενος για τα μύρια όσα.

Τότε πήρε 10% (και κάτι ψιλά) αλλά όταν καταδικάστηκε τέθηκε σε αργία και δεν απασχόλησε έκτοτε τον δήμο ή το δημοτικό συμβούλιο.

Απλώς το 10% (και κάτι ψιλά) των Αθηναίων χαράμισαν την ψήφο τους. Ας πρόσεχαν.

Να σοβαρευτούμε, όμως. Δεν ξέρω αν η προσπάθεια εκλογικής παρεμπόδισης των Κασιδιάρηδων απέδωσε.

Κάποιοι θα πουν πως δεν μπορούσε να αποδώσει όσο η πελατεία υπάρχει. Κι όταν υπάρχει πελατεία κάποιοι πονηροί Σπαρτιάτες ή λεβέντες Καλαματιανοί θα την εκπροσωπήσουν εκλεγόμενοι.

Δεν είναι λάθος.

Από την άλλη όμως θεωρώ απολύτως θεμιτό να επιχειρήσει η δημοκρατία να κόψει τον βήχα του κάθε Κασιδιάρη. Οπου κι αν τον πετύχει. Στο δικαστήριο, στη φυλακή ή στις εκλογές.

Αν μάλιστα τους κόψουν και τα λεφτά, ακόμη καλύτερα. Δεν θα έχουν να τσακώνονται τα παλικάρια.

Φυσικά άλλοτε θα το κατορθώσει κι άλλοτε όχι. Αλλά όσο υπάρχει η πελατεία, υπάρχει και η δημοκρατία. Που δεν μπορεί να σταυρώσει τα χέρια της.

Να θυμίσω παρεμπιπτόντως πως όλα αυτά ούτε θα τα χρειαζόμασταν, ούτε θα τα κουβεντιάζαμε, αν η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης του Κασιδιάρη και των υπόλοιπων είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως.

Αν δηλαδή δεν συνεχιζόταν ακόμη και σήμερα, πάνω από δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στη δίκη και σχεδόν εννιά χρόνια από τότε που ξεκίνησε.

Οταν ολόκληρη η Δίκη της Νυρεμβέργης με τους κανονικούς ναζιστές είχε τελειώσει μέσα σε δέκα μήνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό