23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πελέ: Το πιο όμορφο γκολ στην ιστορία του κινηματογράφου και το σπασμένο δάχτυλο του Σταλόνε

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Πελέ τραυματισμένος «ζαλίζει» τον προσωπικό του αντίπαλο, τον ντριμπλάρει ξανά και ξανά προτού ανοίξει την μπάλα δεξιά στον Μπόμπι Μουρ. Ο Άγγλος κάνει τη σέντρα και ο Βασιλιάς «πετάει», κάνει ένα τρομερό ανάποδο ψαλίδι και μερικά δευτερόλεπτα μετά η μπάλα αναπαύεται στην αγκαλιά των διχτυών.

Thinking of PELE, arguably the greatest footballer who ever lived. Here he is with his superb scissors kick in ESCAPE TO VICTORY. #Pele pic.twitter.com/QDelG9fggl

— All The Right Movies (@ATRightMovies) December 3, 2022

Αμέτρητα βλέμματα έχουν θαυμάσει αυτή τη στιγμή, αμέτρητα άτομα έχουν πανηγυρίσει στα κρυφά αυτό το γκολ. Στα κρυφά, γιατί αυτό το τέρμα δεν επετεύχθη ποτέ στα αλήθεια, ήταν απλά μια στιγμή κλιμάκωσης της δράσης στην ταινία «Η μεγάλη απόδραση των 11». Σε αυτό το πολεμικό δράμα που ο βραβευμένος με όσκαρ Τζον Χιούστον παρουσίασε το 1981, ο Πελέ φροντίζει να αφήσει λίγη από τη λάμψη του στις κινηματογραφικές οθόνες, συνεργαζόμενος με ηθοποιούς όπως ο Σιλβέστερ Σταλόνε και ο Μάικλ Κέιν.

Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και περιστρέφεται γύρω από έναν ποδοφαιρικό αγώνα μεταξύ μιας ομάδας συμμαχικών πολεμικών κρατούμενων και των Ναζί. Ο Μάικλ Κέιν υποδύεται τον Τζον Κόλμπι, έναν πρώην ποδοσφαιριστή και πλέον αρχηγό του Βρετανικού στρατού που συμφωνεί να παίξει σε ένα φιλικό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα Γερμανών στο Παρίσι.

Όσο οι Ναζί επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν προπαγανδιστικά την αναπόφευκτη σχεδόν ήττα των αιχμαλώτων, εκείνοι βλέπουν την ευκαιρία για τη μεγάλη τους απόδραση.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και ο Ρομπέρτ Χατς, τον οποίο παίζει ο Σταλόνε, ένας Αμερικάνος του στρατού του Καναδά, που παρ’ότι δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο θεωρεί πως μπορεί να γίνει ένας καλός τερματοφύλακας.

Ο αληθινός σταρ του γηπέδου όμως, δεν είναι άλλος από τον Λουίς Φερνάντες, τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Πελέ, ο οποίος αναμενόμενα είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικός στο κρίσιμο ματς.

Η ταινία γυρίστηκε λίγο μετά την απόσυρση του Βραζιλιάνου το 1977 και ακόμα και με τον τρόπο του σινεμά διευκολύνει τον θεατή να αντιληφθεί γιατί εκείνος θεωρείται ο Βασιλιάς του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, δεν ήταν ο μόνο γνωστός ποδοσφαιριστής που εμφανίστηκε στη «Μεγάλη απόδραση των 11». Στο πλευρό του έπαιξαν επίσης, ο Αρντίλες, ο Μπόμπι Μουρ, ο Σάμερμπι και άλλοι.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό