20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πειθαρχική έρευνα μετά από καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης 17χρονου σε φυλακή

Ειδήσεις Ελλάδα

Την αντίδραση του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Παπαθανασίου προκάλεσε η καταγγελία 17χρονου σχετικά με σεξουαλική κακοποίησή του σε φυλακή της Κρήτης.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαθανασίου διέταξε άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες για την καταγγελία του 17χρονου.

«Αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου, σήμερα 4 Μαΐου 2023, σχετικά με καταγγελία δεκαεπτάχρονου ημεδαπού προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης, η οποία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια κράτησής του σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων υπέστη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, ενημερώνουμε ότι ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου διέταξε άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι αποτελεί προτεραιότητα των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας «η εις βάθος διερεύνηση καταγγελιών που προσβάλλουν το κράτος Δικαίου και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων κατά παντός υπευθύνου».

Ο 17χρονος παρέμεινε έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης νέων για περίπου έξι μήνες. Στη διάρκεια της κράτησής του, έζησε τις χειρότερες στιγμές της ζωής του, όπως αποκάλυψε στο cretalive καταγγέλοντας σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το cretalive,σΣτις 20 Μαρτίου, τρεις ημέρες αφότου βγήκε από το ειδικό κατάστημα κράτησης, η μητέρα του 17χρονου μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου για να καταγγείλει όσα της είχε εκμυστηρευτεί ο γιος της, μέσα στο αυτοκίνητο, λίγη ώρα μετά την αποφυλάκιση του.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό