16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πεζός ή τούβλο; – Η επιλογή που κοστίζει ένα παρμπρίζ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια ευφάνταστη και αποτελεσματική όπως φαίνεται λύση βρήκαν στον Καναδά προκειμένου να «βάλουν μυαλό» στους ασυνείδητους οδηγούς, που αδιαφορούν για τις διαβάσεις πεζών. Έτσι αν κάποιος πατήσει γκάζι αντί για φρένο κινδυνεύει να «φάει» τούβλο στο παρμπρίζ του….

Στην είσοδο του νησιού Granville, στην οδό Anderson και στο Island Park Walk, υπάρχει ένα «σύστημα» διάβασης πεζών με μια μεγάλη πινακίδα και ένα δοχείο με ψεύτικα τούβλα. Η πινακίδα γράφει: «Αρπάξτε ένα τούβλο!»

H ασυνήθιστη πρωτοβουλία ανήκει στην οργάνωση Vision Zero Vancouver. Μια ομάδα που απευθύνεται σε πολίτες και στοχεύει να βάλει τέλος σε ατυχήματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία και τους θανάτους σε δρόμους του Βανκούβερ.

Πριν τη διάβαση υπάρχουν δεκάδες τούβλα από αφρολέξ και από πάνω μία πινακίδα που προτρέπει όσους θέλουν να διασχίσουν το δρόμο να πάρουν ένα από τα τούβλα και να το δείξουν στους διερχόμενους οδηγούς.

Η εκστρατεία «αρπάξτε ένα τούβλο» που έλαβε χώρα την 1η Απριλίου, όχι μόνο τραβάει την προσοχή των πεζών και των οδηγών αλλά όπως φαίνεται και στο βίντεο το «σύστημα» δουλεύει ακόμα και αν τα τούβλα δεν είναι αληθινά. Τα αυτοκίνητα υπό τον φόβο του τούβλου σταματούν και οι πεζοί διασχίζουν την διάβαση ανενόχλητοι….

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν, η συγκεκριμένη οργάνωση άσκησε πιέσεις για ασφαλέστερους δρόμους, ζητώντας μείωση στο όριο ταχύτητας, περισσότερες κάμερες κυκλοφορίας και πρόστιμα σε όσους κινούνται στις λωρίδες των λεωφορείων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό