14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Πεδίο μάχης» πλέον η Γάζα, προειδοποιεί με φυλλάδια ο ισραηλινός στρατός

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ρίχνουν φυλλάδια προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους ότι η πόλη της Γάζας είναι πλέον «πεδίο μάχης»

«Προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας: Το κυβερνείο της Γάζας (Πόλη της Γάζας) έχει γίνει πεδίο μάχης. Τα καταφύγια στη βόρεια Γάζα και στην επαρχία της Γάζας δεν είναι ασφαλή», αναφέρει ο στρατός σε φυλλάδια που πέφτουν από μαχητικά αεροσκάφη, καθώς προτρέπει τους κατοίκους να «εκκενώσουν αμέσως» προς τα νότια γράφουν τα φυλλάδια, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Εν τω μεταξύ, περίπου 177.781 οικιστικές μονάδες έχουν καταστραφεί από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιδρομές ως αντίποινα στις επιθέσεις της Χαμάς, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές.

Ο απολογισμός των νεκρών στη Γάζα έφθασε τους 7.650, ενώ 19.450 είναι οι τραυματίες από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών πριν από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στη Δυτική Όχθη, ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 111 ενώ 1.950 είναι οι τραυματίες, προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου σημειώνεται επίσης πως οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αποτελούν το 70% των συνολικών θανάτων στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Όλες οι εξελίξεις λεπτός προς λεπτό

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό