20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παύλος Σιδηρόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο «πρίγκιπας» του ελληνικού ροκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Αθήνα, στις 27 Ιουλίου του 1948 γεννήθηκε ο «πρίγκιπας» του ελληνικού ροκ, Παύλος Σιδηρόπουλος. Ήταν δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά και ανιψιός της γνωστής ποιήτριας Έλλης Αλεξίου 
 

Στιχουργός, συνθέτης, τραγουδιστής και ηθοποιός, ο Παύλος Σιδηρόπουλος ήταν ένας πολυτάλαντος άνθρωπος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μόλις στα 42 του χρόνια.

Το ξεκίνημα του Παύλου Σιδηρόπουλου

Καθώς σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη, τη δεκαετία του ’70, θα γνωρίσει τον Παντελή Δεληγιαννίδη, με τον οποίο δημιουργούν το ντουέτο «Δάμων και Φιντίας». Μαζί κυκλοφορούν τον δίσκο 45 στροφών «Το ξέσπασμα / Ο κόσμος τους» και συμμετέχουν στη συλλογή «Ζωντανοί στο κύτταρο». Έπειτα από το 1972 έως το 1974 ενσωματώνονται στα «Μπουρμπούλια» και αφού διαλυθούν ο Παύλος θα συνεργαστεί με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και συμμετέχει ως τραγουδιστής σε τρεις δίσκους του: «Θεσσαλικός Κύκλος», «Μετανάστες» και «Οροπέδιο».

Το 1976 είναι η περίοδος όπου ο Παύλος θα δημιουργήσει, μαζί με τους Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο, το γκρουπ «Σπυριδούλα» με τους οποίους κυκλοφορούν ίσως τον κορυφαίο δίσκο της ελληνικής ροκ δισκογραφίας, τον «Φλου». Το 1979 θα κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, ως πρωταγωνιστής στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου «Ο Ασυμβίβαστος», ενώ ο ίδιος ερμηνεύει και το soundtrack της ταινίας, τραγούδια του οποίου αποτελούν κάποια από τα πλέον γνωστά του, όπως το «Να μ’ αγαπάς». 

Διαβάσε περισσότερα στο monopoli.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό