20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Ειδήσεις Ελλάδα

Παύεται από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η είδηση έγινε γνωστή στη σκιά των αποκαλύψεων για τη δράση του κυκλώματος στα Χανιά, τα μέλη του οποίου διέπρατταν εμπορία ανθρώπων μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων», παράνομες υιοθεσίες βρεφών, καθώς και εξαπάτηση ασθενών με εικονικές ιατρικές πράξεις.

Αύριο Κυριακή πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Χανίων Κρήτης, προκειμένου να απολογηθούν, οι εννέα συλληφθέντες οι οποίοι, βάσει της δικογραφίας που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ., είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδόσει προ ημερών, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος η Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ανέφερε πως στο πλαίσιο του εποπτικού της ρόλου είναι σε διαδικασία ελέγχου για τη λειτουργία της εν λόγω Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης.

Ανέφερε ακόμη πως εν όψει της διεξαγόμενης προανάκρισης σχετικά με τη δραστηριότητα Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης στα Χανιά, είναι σε επαφή με τον Γυναικολόγο Αναπληρωτή Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μονάδας, τους εμβρυολόγους και το διοικητικό προσωπικό, καθώς και με την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για τη διαφύλαξη του γεννητικού υλικού που κρυοσυντηρείται στη Μονάδα, καθώς και την εκπλήρωση όλων των εν εξελίξει ιατρικών διαδικασιών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό