19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Παύει τον Ρουμπιάλες από τα καθήκοντά του για 90 ημέρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζεται το σίριαλ με τον πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες. Η FIFA τον απέκλεισε προσωρινά, από όλες τις δραστηριότητες εν αναμονή της αναθεώρησης από την πειθαρχική της επιτροπή.

Η αναστολή, η οποία τίθεται σε ισχύ άμεσα, θα ισχύει αρχικά για 90 ημέρες, εν αναμονή των διαδικασιών που κινήθηκαν εναντίον του , σύμφωνα με δήλωση του Σαββάτου της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο Ρουμπιάλες δέχτηκε πίεση να παραιτηθεί αφού η γυναικεία ομάδα Ισπανικής πρωταθλήτριας Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσε νωρίτερα ότι θα αρνηθεί να παίξει άλλον αγώνα όσο παραμένειστη θέση. Ελέγχεται για τη συμπεριφορά του στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτόν τον μήνα στην Αυστραλία, όταν γιόρτασε τη νίκη της Ισπανίας φιλώντας στα χείλη την Τζένι Ερμόσο και έκανε μια άσεμνη χειρονομία αρπάζοντας τον καβάλο του μετά από ένα γκολ της Ισπανίας.

Ενώ φαινόταν ότι θα παραιτηθεί, εκείνος επέμεινε ότι δεν σκοπεύει να το κάνει, προειδοποιώντας την Ερμόσο ότι μπορεί να κινηθεί δικαστικά εναντίον της.

REUTERS/Isabel Infantes

Την παίκτρια στηρίζουν εκτός από τις συμπαίκτριές της, και άλλες παίκτριες από άλλες ομάδες, όπως οι Αμερικανίδες Μέγκαν Ραπίνο και η Άλεξ Μόργκαν, και βέβαια οργανώσεις αλλά και σύσσωμη η ισπανική κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε ακόμη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό