19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πατέρας ξυλοκόπησε την κόρη του και της έσπασε δύο δάχτυλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αποτροπιασμό προκαλεί νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα σε χωριό του Αγρινίου. 

Σύμφωνα με το agriniopress, ένας 40χρονος πατέρας φέρεται να χτύπησε με ξύλο την κόρη του στο χέρι, σπάζοντάς της μάλιστα δύο δάχτυλα. Εν συνεχεία την απείλησε και την έβρισε, με την νεαρή να απευθύνεται στις Αρχές. Ο άνδρας συνελήφθη και σε βάρος του έχει σχηματιστεί η σχετική δικογραφία.

Ενδοοικογενειακή βία: Πώς γίνονται οι καταγγελίες, ποια είναι τα δικαιώματά μου

Νέο έγγραφο που υπογράφηκε από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA, αναφέρει πως σε κάθε περίπτωση ποινικής δίωξης θα ανακαλείται η άδεια όπλου για άτομο που εμπλέκεται σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, αμέσως μόλις γίνει καταγγελία.

Παράλληλα, στο έγγραφο αναφέρεται ρητά ότι πρέπει να αφαιρείται άμεσα το όπλο από τον φερόμενο δράστη ανεξάρτητα από το είδος της άδειας με την οποία το κατείχε, δηλαδή αν είναι για σκοποβολή ή για κυνήγι, είτε αυτή έχει λήξει, είτε είναι σε ισχύ.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε εγχειρίδιο με αναλυτικές οδηγίες προς τους πολίτες για καταγγελίες περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Πρόκειται για έναν επτασέλιδο οδηγό που εξηγεί ποια περιστατικά εντάσσονται στις διατάξεις του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας και ποιες σχέσεις. Παράλληλα παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις των αστυνομικών, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να καταγγείλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Τέλος περιλαμβάνει τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε πολίτης μετά την καταγγελία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό