20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πατέντα της GM με δύο θύρες φόρτισης σε EVs

Ειδήσεις Ελλάδα

Μοιάζει μία από εκείνες τις ιδέες που θα μπορούσε να πει κανείς πως δεν την είχαν σκεφτεί πιο πριν, και μόλις τώρα την βλέπουμε για πρώτη φορά.
Σε μία πατέντα που κατέθεσε η GM παρουσιάζεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με πολλαπλά σημεία φόρτισης, τα οποία θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην ιδιοκτήτες να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία όταν θα έρθει η ώρα της φόρτισης.
Η πατέντα έχει το εξαιρετικά μακρύ όνομα “Αdaptive Fast Charging of Multi Pack Battery System in a Mobile Platform Having Dual Charge Ports” και θα μπορούσε να λειτουργεί με την πλατφόρμα Ultium της εταιρίας.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει 12 modules, τα οποία βρίσκονται συνδεδεμένα σε σειρά, φτιάχνοντας μία ενιαία “μπαταρία”. Ένα ίδιο σύστημα κυψελών είναι συνδεδεμένο παράλληλα με το πρώτο σύστημα.
Μέσω διακοπτών και συστημάτων ελέγχου, η πατέντα επιτρέπει την φόρτιση είτε μέσω της μιας θύρας όρτισης είτε και με τις δύο.
Αυτό θα επιτρέπει για παράδειγμα να χρησιμοποιεί ο οδηγός έναν φορτιστή 800 V στο ένα module μπαταριών και 400 V στο άλλο, ή να φορτίζει ταυτόχρονα στα 400V.
To σύστημα αυτό θα επιτρέπει την πιο γρήγορη φόρτιση του οχήματος ή θα παρέχει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να φορτίζει και την ίδια στιγμή από την άλλη θύρα να παρέχει ηλεκτρισμό σε εξωτερική συσκευή. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πολύ έξυπνη ιδέα για την οποία είναι σίγουρο θα ακούσουμε πολλά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό