18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πατέντα της Apple ίσως οδηγήσει σε foldable iPhone ή iPad χωρίς crease στην οθόνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple μπορεί τελικά να λανσάρει ένα αναδιπλούμενο iPhone ή iPad στο κοντινό μέλλον, καθώς η εταιρεία κατοχυρώνει πλέον μια πατέντα για τεχνολογία που αποτρέπει το χαρακτηριστικό τσαλάκωμα (crease) των οθονών. Σύμφωνα με το Patently Apple, η οθόνη λεπταίνει στην περιοχή αναδίπλωσης μέσω μιας ειδικής χημικής επεξεργασίας και ενδέχεται να χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά για να διατηρεί την περιοχή πάντα λεία.

Εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας από την Κορέα υποστήριξαν ότι η κυκλοφορία το 2026 είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, εν αντιθέσει με τον ισχυρισμό του γνωστού αναλυτή Ming-Chi Kuo ότι το πρώτο προϊόν της Apple με αναδιπλούμενη οθόνη θα είναι ένα MacBook 20,3 ιντσών, προγραμματισμένο για το 2027.

Η πατέντα της Apple αξιώνει ότι οι αυλακώσεις στην περιοχή της οθόνης μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια διαφανή στρώση κάλυψης που επικαλύπτει το panel της οθόνης. Μια επιμήκης αυλάκωση ή άλλη εσοχή μπορεί να διαμορφωθεί στο στρώμα του γυαλιού που εκτείνεται παράλληλα με τον άξονα κάμψης, ενώ υπερκαλύπτει τον άξονα κάμψης.

Το τοπικά λεπτότερο τμήμα θα ενισχυθεί από ένα πολυμερές που εναποτίθεται ως υγρό στο αυλάκι, σχηματίζεται από το λεπτότερο τμήμα και στη συνέχεια σκληρύνεται με την εφαρμογή υπεριώδους φωτός, θερμότητας, καταλύτη και άλλων τεχνικών σκλήρυνσης.

Η πατέντα αποκαλύπτει ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει ολόκληρη η σύνθεση του γυαλιού. Για παράδειγμα, το νάτριο στο γυαλί στην επιφάνεια μπορεί να αντικατασταθεί από κάλιο. Αυτό θα δημιουργούσε συμπιεστικές τάσεις στα επεξεργασμένα επιφανειακά στρώματα, επιτρέποντας στο γυαλί να αντιστέκεται στις γρατζουνιές και σε άλλες φθορές.

Όπως και να ‘χει, δεν παύει απλά να είναι μια κατοχυρωμένη πατέντα, επομένως, δεν είναι σίγουρο ότι θα αξιοποιηθεί στην υλοποίηση κάποιας foldable συσκευής από την Apple.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό