20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΠαΣοΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ ίδιος με άλλο περιτύλιγμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο οδικός χάρτης των παρεμβάσεων του ΠαΣοΚ για το επόμενο δίμηνο διαμορφώθηκε στη συζήτηση που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τους βουλευτές του κόμματος.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν το προσεχές διάστημα στη Βουλή και την κοινωνία για τα θέματα της υγείας, του αυξημένου κόστους διαβίωσης, τα αγροτικά και την αποκατάσταση των πληγεισών από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες περιοχών.

Επ’ αυτών το επόμενο διάστημα θα υπάρξει δέσμη προτάσεων, που θα επικοινωνηθούν κοινοβουλευτικά και με πολιτικές δράσεις καθώς σημασία για το ΠαΣοΚ έχει η ανάδειξη της αποτυχίας της Κυβέρνησης και της αδυναμίας της να δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Κοινός τόπος των τοποθετήσεων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ, που ηττήθηκε ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση είναι εδώ, ίδιος, απλά με άλλο περιτύλιγμα που είναι και το μόνο που αλλάζει η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος.

Από τη συνεδρίαση δεν έλλειψαν οι φωνές κριτικής όπως αυτή του Οδ. Κωνσταντινόπουλου που τόνισε ότι στρατηγικός στόχος πρέπει να είναι να γίνει το ΠαΣοΚ αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές και υπογράμμισε ότι «η κίνηση να μετατεθεί ο στόχος στις εθνικές, είναι τακτική κίνηση που όμως δεν κινητοποιεί δυνάμεις της παράταξης». Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ στην μετά Τσίπρα εποχή αντέξει εκλογικά και παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση, τότε τα ερωτήματα και τα διλλήματα στον χώρο της κεντροαριστεράς θα είναι άλλα.

«Αν η φθορά της ΝΔ δεν καρπωθεί από το χώρο μας τότε θα συνεχιστεί αυτή η παραδοξότητα, ο πρώτος από τον δεύτερο να έχει διαφορά 20 μονάδων. Τότε πάλι, τα ερωτήματα θα είναι άλλα. Έτσι όλοι μαζί πρέπει να έχουμε έναν κοινό στόχο: Αξιωματική Αντιπολίτευση στις Ευρωεκλογές» πρόσθεσε ο κύριος Κωνσταντινόπουλος.

Τα πρώτα πυρά του ΠαΣοΚ κατά Κασσελάκη

Νωρίτερα, σε παρέμβαση του σε ραδιοφωνική εκπομπή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, αναφέρθηκε στην εκλογή Κασσελάκη, αναρωτώμενος για το εάν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση.

«Δεν συμμεριζόμαστε τον ορισμό φαινόμενο. Δεν πρόκειται για κάποιο φαινόμενο, κάποιο σεισμό ή κάποια τεκτονική αλλαγή. Είναι μία σοβαρή εξέλιξη η οποία χρήζει ανάλυσης και ερμηνείας» εξήγησε ο κύριος Μάντζος σχετικά με την εκλογή Κασσελάκη και πρόσθεσε: «Θα πρέπει πρώτα να ακούσουμε από τον ίδιο τι ακριβώς είναι το κόμμα για εκείνον, ποια είναι η ατζέντα του, τι θέλει να το κάνει και πώς θα το πάει. Ακούσαμε πάρα πολλά γενικόλογα στην προεκλογική περίοδο σε σχέση με κρίσιμα ζητήματα πολιτικής όπως η οικονομία, η ακρίβεια, η αποκατάσταση της Θεσσαλίας, οι εξωτερικές μας σχέσεις στην Κύπρο, στο Αιγαίο και αλλού, οι θεσμοί της δημοκρατίας μας. Όλα αυτά θα πρέπει πια να φύγουν από τη σφαίρα του γενικού συνθήματος και της γενικόλογης ατάκας των social media».

Επανέλαβε, δε, πως «αν ο κ. Κασσελάκης είχε ως μόνο στόχο να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ, θερμά συγχαρητήρια, το κατάφερε. Το θέμα είναι αν μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση σοβαρή, αξιόπιστη και ισχυρή απέναντι σε μία Κυβέρνηση που αν μη τι άλλο και στη δεύτερη θητεία της έχει ξεκινήσει με το χειρότερο δυνατό τρόπο στη διαχείριση των κρίσεων. Μπορεί ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσουν ότι έχουν εκείνες τις πραγματικά προοδευτικές προτάσεις και κυρίως εφαρμόσιμες για ζητήματα όπως η ακρίβεια και το κόστος ζωής;».

Γλαβίνας: «Η χώρα δεν χρειάζεται σωτήρες αλλά σοβαρότητα και σχέδιο»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠαΣοΚ, Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση ανέφερε πως «η χώρα, κατά την άποψή μας, δεν χρειάζεται σωτήρες, η χώρα χρειάζεται σοβαρότητα και σχέδιο. Δείτε τι αντιπερισπασμό έχει παράξει η ιστορία με τον κ. Κασσελάκη και η μιντιακή κάλυψη των δραστηριοτήτων του όπως το γυμναστήριο, τα ρούχα του, και όλα όσα περιβάλλουν αυτόν σε σχέση με τις αδυναμίες της κυβέρνησης. Αντί να εστιάσουμε στο τι δεν έχει κάνει η κυβέρνηση ή τι έχει κάνει λάθος, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της ακρίβειας. Ως τώρα αναζητούμε το πολιτικό περιεχόμενο των πολιτικών του θέσεων» ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ «αποτελεί ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα στην ουσία του οποίου κυριαρχεί ο πολακισμός, μαζί με όλο τον αντισυστημικό λαϊκισμό τον οποίο εξέθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της κρίσης και τον οποίο δεν μπορεί να αποβάλλει από μέσα του. Οι πρώτες του δηλώσεις είναι εναντίον των δημοσιογράφων. Δηλώνει δήθεν εναντίον των ελίτ ενώ είναι και ο ίδιος ελίτ. Πάμε σε κάτι απο-ιδεολογικοποιημένο, το οποίο δεν έχει κάποια σταθερή αναφορά σε αξίες και αρχές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό