18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΠαΣοΚ: Οι λεπτές ισορροπίες του Νίκου Ανδρουλάκη – Οι αντιδράσεις για πρόσωπα που επιστρέφουν, οι νέες συμμαχίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη το ΠαΣοΚ να αποτελέσει τον νέο πόλο συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων και τις αντιδράσεις που προκαλεί σε στελέχη του το ενδεχόμενο επιστροφής προσώπων που, όπως λέγεται, έχουν πληγώσει την παράταξη, αναζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξη του μάλιστα που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, επιλέγει να επιτεθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κρατώντας παράλληλα αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στόχος να κερδίσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές»

Απαντώντας σε ερώτηση για τον στρατηγικό στόχο του κόμματος του, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είναι ξεκάθαρος: «Να κερδίσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές και μαζί με αυτό, να τερματίσουμε τη λογική που καλλιεργεί η συντήρηση ότι δήθεν δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο δράσης. Να δώσουμε στην κοινωνία ξανά εμπιστοσύνη, προοπτική και ελπίδα μέσα από δημιουργικές πολιτικές».

Την ίδια στιγμή όμως, δεν παραβλέπει να σχολιάσει, όσον αφορά πιθανή συνεργασία του ΠαΣοΚ είτε με τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είτε με εκείνους που αποχώρησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως «το ΠαΣοΚ περιλαμβάνει ήδη στους κόλπους του, -οργανικά-, στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας καθώς και κινήσεις πολιτών».

Στη Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν όμως πως παραμένουν ανοιχτοί στον διάλογο με τις υπόλοιπες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, ενισχύοντας τον ορθολογισμό και τον προοδευτικό λόγο, ενώ με τη στάση τους αυτή δίνουν προοπτική στην κεντροαριστερά. Όπως, μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης «δεν πιστεύουμε σε ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής αλλά σε γενναία ανοίγματα μέσα στην κοινωνία με πολιτικούς όρους».

«Οι όποιες συμμαχίες πρέπει να είναι πολιτικές»

Σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της επιστροφής στελεχών που κατά τα προηγούμενα χρόνια βρήκαν «καταφύγιο» στον ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει πως στο ΠαΣοΚ δεν στοχεύουν να λεηλατήσουν το κόμμα της Κουμουνδούρου, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες. Αντίθετα, στόχος παραμένει να γίνουν ελκυστικοί στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να ανεβάσουν τις εκλογικές τους επιδόσεις.

«Οι όποιες συμφωνίες, αυτή τη φορά, πρέπει να είναι στη βάση και οι όποιες συμμαχίες, πολιτικές», λένε στη Χαριλαόυ Τρικούπη, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως είναι έτοιμοι να συζητήσουν με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στην προσπάθεια δημιουργίας νικηφόρων κοινωνικών συμμαχιών, όπως αυτή που έφερε τον Χάρη Δούκα στη δημαρχία της Αθήνας.

Οι κινήσεις του ΠαΣοΚ το επόμενο διάστημα

Παράλληλα, το ΠαΣοΚ συνεχίζει τις δράσεις του, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, όπως η Παιδεία και η Υγεία, με οδοιπορικά ανά την Ελλάδα και θεματικές συνεδριάσεις. Επιπλέον, η αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν σφοδρά το περασμένο διάστημα από τις φυσικές καταστροφές, όπως η Δαδιά και η Θεσσαλία, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Στη Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα ετοιμάζουν περιοδεία στη Θεσσαλία με σκοπό να καταγραφούν όσα έχουν γίνει αλλά και όσα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, ώστε να επανέλθει, στο μέτρο του δυνατού, η περιοχή σε κατάσταση ομαλότητας.

Στο ΠαΣοΚ εκτιμούν επίσης πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά και τις τελευταίες συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, έχει καταφέρει, σε επίπεδο εικόνας να αποτελέσει τον επικεφαλής της κύριας αντιπολίτευσης του τόπου. Πάνω σε αυτό θέλουν να «χτίσουν» το επόμενο διάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη με παρεμβάσεις της σε όλα τα επίπεδα, καθώς θεωρούν πως έτσι το κόμμα θα αναπτύξει περεταίρω τη δυναμική που έχει στην κοινωνία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό