18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΠαΣοΚ: Νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύσκολη ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενστάσεις για το νομοσχέδιο διατύπωσαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές, Ιλχάν Αχμέτ και Μπουρχάν Μπαράν, ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Κατερίνα Καζάνη, ο Μανώλης Χνάρης, ο Φραγκίσκος Παρασύρης και η Ελένη Βατσινά, η Χριστίνα Σταρακά, ο Ανδρέας Πουλάς, καθώς και η γραμματέας της ΚΟ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στον αντίποδα υπέρ της μεταρρύθμισης εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Μάντζος, Παναγιώτης Δουδωνής, Παύλος Χρηστίδης, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη και Στέφανος Παραστατίδης.

Μέχρι την επόμενη Τρίτη οι βουλευτές θα καταθέσουν απορίες στον Παύλο Χρηστίδη προκειμένου να απαντηθούν. Η προσπάθεια που θα γίνει είναι οι διαφωνούντες βουλευτές να επιλέξουν τουλάχιστον τον δρόμο της αποχής και να μην καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Χαριλάου Τρικούπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε χθες πως πρόκειται για ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (το μεσημέρι), δεν θα ζητήσει κομματική πειθαρχία μεν, αλλά θα παροτρύνει τους βουλευτές του ΠαΣοΚ «να συμπεριφερθούν ως νομοθέτες, όχι ως σχολιαστές ενός σημαντικού κοινωνικού θέματος. Δεν θα ψηφίσουμε κατά παραγγελία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό