19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πασαλιμάνι: 6 συλλήψεις για τον θάνατο αστυνομικού

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε σύλληψη μετατράπηκε – σύμφωνα με πληροφορίες – η αρχική προσαγωγή του εργολάβου που είχε αναλάβει τις εργασίες στο κτίριο που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι, όπου έχασε τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός. 

Ο εργολάβος του κτιρίου, που τα χαλάσματά του καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό, είχε προσαχθεί μαζί με άλλους πέντε εργάτες, συν τον οδηγό του φορτηγού, για το δυστύχημα.

Οι πέντε εργάτες, σε περίπτωση που είναι νόμιμοι και δεν υπάρχει παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, ωστόσο προς το παρόν κρατούνται ακόμη. Αντίθετα, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού.

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική μετά από την κατάρρευση του παλαιού κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Νεωρίων, κοντά στην ακτή Μουτσοπούλου, και στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης.

Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα καθώς και μία ομάδα της ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο.

Από το δυστύχημα που έχασε τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός που υπηρέτησε και στην ασφάλεια του Γ. Θεοδωρικάκου, τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα, τα οποία νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και αναμένεται να καταθέσουν κι αυτά για όσα έγιναν το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργάτες επιχειρούσαν να ρίξουν κάποιον τοίχο στο κτίριο και πιθανότατα χτύπησαν κεντρικό δοκάρι, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα ολόκληρο τμήμα του κτιρίου.

Ο άτυχος αστυνομικός/Facebook

Όπως ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, ο αστυνομικός ήταν σε άδεια και έκανε δεύτερη δουλειά για να συμπληρώσει το εισόδημά του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό