23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Παρ’ ολίγον τραγωδία στο μετρό του Πεκίνου: Πάνω από 100 τραυματίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρ’ ολίγον τραγωδία στο Πεκίνο καθώς δύο βαγόνια του μετρό αποκολλήθηκαν με αποτέλεσμα πάνω από 100 επιβάτες να τραυματιστούν.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Κίνα, συνολικά 102 άτομα υπέστησαν κατάγματα και πολλά ακόμα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, μετά το ατύχημα στο μετρό του Πεκίνου, το οποίο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης (14/12).

Το ατύχημα έγινε σε ώρα αιχμής σε υπέργειο τμήμα των γραμμών, σύμφωνα με τον Guardian. Μάλιστα, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, μέχρι τις 11 το βράδυ της Πέμπτης «συνολικά 515 άνθρωποι είχαν σταλεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις, εκ των οποίων οι 102 υπέστησαν κατάγματα».

Σημειώνεται πως το Πεκίνο έχει πληγεί από χιονοθύελλες τις τελευταίες ημέρες, επηρεάζοντας τις συνθήκες λειτουργίας και οδηγώντας σε καθυστερήσεις στις μεταφορές σε όλη την πόλη.

Τα αίτια του ατυχήματος

Έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 423 άνθρωποι είχαν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ανέφερε το CCTV, προσθέτοντας ότι άλλοι 67 εξακολουθούσαν να λαμβάνουν θεραπεία ενώ 25 άνθρωποι ήταν υπό παρακολούθηση. Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Η προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό διαπίστωσε ότι ο χιονισμένος καιρός είχε προκαλέσει ολισθηρότητα στις γραμμές και «υποβάθμιση του σήματος», με αποτέλεσμα μια σύγκρουση από το πίσω μέρος.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι είδαν επιβάτες να πέφτουν στο έδαφος, με κάποιους να παραπονιούνται για πόνους στην πλάτη.

Οι εικόνες από τα τοπικά ΜΜΕ έδειξαν επιβάτες να κείτονται στο πάτωμα και μερικές διακοπές φωτισμού, ενώ μεταδίδουν πως κάποιοι επιβάτες χρησιμοποίησαν τα σφυριά έκτακτης ανάγκης για να προσπαθήσουν να σπάσουν τα παράθυρα του τρένου για να διαφύγουν.

Σε άλλα βίντεο, οι πυροσβέστες φάνηκαν να βοηθούν στην εκκένωση ενός ηλικιωμένου αναβάτη, ενώ εγκλωβισμένοι επιβάτες διέσχισαν το βαθύ χιόνι για να φύγουν από το σημείο.

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για το ατύχημα που συνέβη σήμερα το απόγευμα», δήλωσε στο Weibo το Beijing Subway, ο χειριστής του τρένου.

«Οι επιβάτες που έφυγαν από τις εγκαταστάσεις ασυνόδευτοι κατά τη διάρκεια της εκκένωσης και που δεν αισθάνονται καλά μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ανά πάσα στιγμή. Θα αναλάβουμε το κόστος της περίθαλψης», πρόσθεσαν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό