18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο υπερηχητικό ηχείο για ακουστικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσο γρήγορα και αν εξελίσσεται ο κόσμος του ήχου, όλα τα ακουστικά μας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν φυσικούς ενισχυτές για να παράγουν ήχο, ο οποίος στη συνέχεια ωθείται σε ένα διάφραγμα και εισέρχεται στα αυτιά μας. Αυτή η προσέγγιση ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια, αλλά τώρα η xMEMS Labs προσφέρει μια εναλλακτική λύση με το υπερηχητικό ηχείο στερεάς κατάστασης Cypress για τα ακουστικά TWS. Αυτά τα ηχεία αφήνουν κατά μέρους τους φυσικούς ενισχυτές και αντ’ αυτών βασίζονται σε υπερηχητικούς παλμούς, οι οποίοι είναι ανεπαίσθητοι στον άνθρωπο.

Η βασική καινοτομία της xMEMS είναι η τεχνολογία διαμόρφωσης του εύρους των υπερήχων. Το ηχείο μπορεί να παράγει υπερηχητικούς παλμούς, οι οποίοι στη συνέχεια προωθούνται σε έναν αποδιαμορφωτή για τη μετατροπή αυτών των παλμών σε ήχο που ακούγεται από τον χρήστη. Οι υπερηχητικοί παλμοί προσφέρουν ένα ακριβές ακουστικό αντίγραφο του σήματος της προέλευσής τους, το οποίο αναμένεται να μεταφραστεί σε κορυφαία ποιότητα αναπαραγωγής σε όλες τις συχνότητες ήχου. Τα υπερηχητικά ηχεία Cypress ισχυρίζονται ότι προσφέρουν καλύτερη ποιότητα και πιο λεπτομερή ήχο σε σύγκριση με τα συμβατικά ηχεία πηνίων, ενώ εξακολουθούν να υποστηρίζουν τεχνολογίες Hi-Res και Spatial Audio.

Κάθε ηχείο Cypress χωράει σε ένα μικρό ακουστικό διαστάσεων 6.3 x 6.5 x 1.65mm και αναμένεται να προσφέρει δυνατότερα και βαθύτερα μπάσα από τα συμβατικά ηχεία. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το νέο της υπερηχητικό ηχείο μπορεί να παράγει στάθμη ηχητικής πίεσης χαμηλής συχνότητας (SPL) 140dB και να φτάσει μέχρι τα 20Hz. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το μεγαλύτερο εύρος ζώνης του ANC (ενεργή ακύρωση θορύβου) που επιτρέπει στα ακουστικά με ηχεία Cypress να καταστέλλουν περισσότερους ανεπιθύμητους θορύβους υψηλότερων συχνοτήτων γύρω σας. Τα νέα ηχεία φέρονται επίσης να προσφέρουν χαμηλότερη καθυστέρηση (latency).

Τα υπερηχητικά ηχεία Cypress της xMEMS θα παρουσιαστούν στο CES 2024, ενώ η μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024. Η εταιρεία δεν μοιράστηκε ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση, αλλά αποκάλυψε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με την TSMC για την κατασκευή, η οποία θα τα καταστήσει ανταγωνιστικά ως προς το κόστος απέναντι στα ηχεία της μαζικής αγοράς για ασύρματα headphones και earbuds.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό