24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παρατείνεται η συμφωνία για τα σιτηρά της Ουκρανίας, λένε Τούρκοι αξιωματούχοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή των σιτηρών της Ουκρανίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας πρόκειται να παραταθεί, με τη Ρωσία να συμφωνεί να παραμείνει σε αυτήν προς το παρόν, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

Η συμφωνία -με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών- θα διατηρήσει ανοιχτή μια σημαντική εμπορική οδό εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα ενισχύσει τον παγκόσμιο εφοδιασμό σε τρόφιμα. Η Μόσχα είχε απειλήσει να αποχωρήσει από τη συμφωνία εάν δεν αρθούν τα εμπόδια στις μεταφορές των δικών της καλλιεργειών και λιπασμάτων.

Αναμένεται ανακοίνωση αργότερα την Τετάρτη, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι αρνήθηκαν να κατονομαστούν καθώς οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές.

Ουκρανία: Αναχωρεί σήμερα το τελευταίο πλοίο με βάση την τρέχουσα συμφωνία για τα σιτηρά

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Γιούρι Βάσκοφ δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τη συμφωνία, λέγοντας σε γραπτό μήνυμα ότι είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει ακόμη τίποτα να ανακοινωθεί και ότι η Ρωσία θα ανακοινώσει την απόφασή της εν ευθέτω χρόνω, όπως αναφέρει το Tass.

Οι τιμές του σιταριού επηρεάστηκαν, με διακυμάνσεις, καθώς οι traders ανέμεναν την έκβαση της συμφωνίας. Τα προθεσμιακά συμβόλαια στο Σικάγο κινούνταν περίπου 0,7% χαμηλότερα.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό